Hlavní obsah

O Zábranském ve slepé uličce i o Jágrovi, jenž není jako tchyně ale spíš jako Rolling Stones

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejová extraliga nezpomaluje, naopak pokračuje ve zběsilém tempu a už zbývá odehrát zhruba jen třetina její základní části. Zatímco v čele tabulky se začíná profilovat čtyřka, která by měla postoupit přímo do čtvrtfinále play off, na opačném pólu se rýsuje pořádné drama. Vždyť devátý Litvínov dělí od posledního Kladna pouhých šest bodů. Primárně právě dění v nejvyšší soutěži se věnují redaktoři Sport.cz Martin Kézr a Jan Škvor v novém díle podcastu Za mantinelem.

Upoutávka na podcast Za mantinelem. Tentokrát o Zábranském ve slepé uličce i o JágroviVideo: Sport.cz

 
Článek

Značná část dílu byla věnována Brnu. Hrdý moravský klub se souží, vždyť z posledních sedmnácti zápasů vyhrál jediný(!) za tři body a v tabulce klesl na desáté místo.

„V Kometě je něco špatně, možná tak nějak všichni tušíme, co to je, ale nic se s tím neděje. Libor Zábranský říká, že nepůjde na střídačku, přichází trenér, ten nevydrží a Libor Zábranský přichází na střídačku. Teď má Kometa dva kouče (Martince s Modrým), kteří v minulé sezoně dovedli Budějovice k překvapivému bronzu, jenže ani ti zatím nefunguje," zmiňuje Kézr osobu majitele a generálního manažera klubu Libora Zábranského.

Škvor se zamýšlí nad tím, že kádr Komety přitom na papíře není tak špatný. Brankářské duo Furch, Čiliak, obránci Kundrátek, Ďaloga, Ščotka, Kučerík, útočníci Holík, Flek, Koblížek, Zbořil... „Kometa přeci podle jmen nemá tým na to, aby se klepala, jestli vůbec postoupí do předkola play off," říká Škvor.

Problém Brna podle obou novinářů v tuhle chvíli není zakopaný v trenérech či hráčích. „Jestli to spíš Libor Zábranský nevedl a nekombinoval tak dlouho, až se dostal do slepé uličky," uvažuje Kézr.

Řeč však přišla i na trápení Mladé Boleslavi, páteční zápas Komety s Třincem v Bratislavě pod širým nebem, stejně jako na osobu hrajícího majitele Kladna Jaromíra Jágra, jehož jméno stále táhne, o čemž svědčí rekordní návštěva sezony (přes 14 tisíc diváků) v neděli na Spartě.

Nový díl podcastu Za mantinelem však zabrousil i do Chance ligy, konkrétně do Zlína a jeho problémů. A došlo i na MS hokejistek do osmnácti let a univerziádu.

Reklama