Hlavní obsah

Velký návrat do Sparty! Pražané získali reprezentanta

Praha

Bez angažmá dlouho nezůstal. Pouhý den poté, co devětadvacetiletému hokejovému obránci Adamu Poláškovi vypršela krátkodobá smlouva ve Vítkovicích, se účastník ZOH 2018 a MS v Dánsku v témže roce domluvil na kontraktu do konce ročníku se Spartou, jejíž dres už v minulosti čtyři sezony oblékal. Obnovenou premiéru za pražský klub by měl ostravský rodák zažít už v neděli odpoledne proti brněnské Kometě.

Foto: Vladimír Koča / HC Sparta Praha

Adam Polášek je znovu sparťanem.

Článek

„S Adamem jsme byli v kontaktu už v létě, měl zájem u nás hrát, ale poté se pro něj ještě objevila šance na zahraniční angažmá. My proto přivedli Davida Němečka, který se ukázal jako skvělá posila. Adamovi zahraniční angažmá nevyšlo, proto kývl na měsíční nabídku Vítkovic. Vzhledem ke zraněním, která nás v obraně trápila, a dalšímu zkvalitnění obrany, jsme se po ukončení jeho dočasného působení ve Vítkovicích domluvili na angažmá do konce sezony," poukazuje sportovní manažer Sparty Jaroslav Hlinky, že Pražanů aktuálně kvůli zraněním scházejí obránci Jurčina, Pavelka a Jeřábek.

Polášek dres Sparty oblékal tři sezony mezi lety 2013-16 a následně i v minulém ročníku. V lednu letošního roku však využil možnosti ve smlouvě a zamířil do finské nejvyšší soutěže do Tappary Tampere. Nyní se, po jedenácti měsících, do Sparty vrací.

Foto: Vladimír Koča / HC Sparta Praha

Adam Polášek se vrací do Sparty.

„Ve Spartě se cítím jako doma, mám rád zdejší prostředí, dlouhodobě žiju v Praze a těším se do sparťanské kabiny, ze které se mi v uplynulé sezoně neodcházelo úplně lehce," uvedl Polášek pro oficiální web Pražanů.

„Poly je velice kvalitní obránce, který umí přitvrdit i pomoci ofenzivě. S většinou hráčů se zná, nemám pochybnosti o tom, že opět skvěle zapadne do kabiny a pomůže nám ustálit výsledky," vypočítává Hlinka Poláškovy přednosti.

Polášek byl se Spartou v kontaktu už v létě, tehdy ale ještě upřednostňoval zahraniční angažmá. „Kvůli pandemii ale byla situace složitá, stále se zhoršovala. Čekal jsem na šanci, ve Spartě mezitím obranu doplnili, i proto jsem kývl na měsíční nabídku od Vítkovic, kterým jsem vděčný za to, že mi daly prostor se pořádně rozehrát," říká devětadvacetiletý zadák.

Ve Vítkovicích podepsal v září smlouvu na měsíc, kterou po jejím vypršení znovu prodloužil. Na dalším pokračování ve svém mateřském celku, za který v této sezoně vstřelil v 15 zápasech čtyři góly a přidal tři asistence, se už však nedohodl.

Přestože opět zvažoval i odchod do zahraničí, nakonec kývl Spartě, s níž v roce 2014 získal extraligový bronz a o dva roky později stříbro. „Když přišel Petr Ton (sportovní ředitel) s Jardou Hlinkou s nabídkou do konce sezony, rozhodl jsem se. Když zůstat v Česku do konce sezony, tak právě tady," usoudil nejlepší obránce extraligy sezony 2014/15, jenž se těší na spolupráci s trenéry Jandačem a Hořavou.

Foto: Vladimír Koča / HC Sparta Praha

Adam Polášek nastoupí za Spartu už v neděli proti brněnské Kometě.

„S panem Jandačem se znám dlouho, hrál jsem pod ním ve Spartě i v reprezentaci. Vím, jak dobře dokáže řídit tým a trénovat. Pod panem Hořavou jsem ještě nehrál, ale všichni v kabině mi říkali to samé – jenom pozitivní věci. Doslechl jsem se, s jakou chutí umí pracovat s hráči nejen na tréninku a v zápase. Na hraní pod ním se opravdu těším, věřím, že mi ve hře umí poradit a mohu se pod ním ještě zlepšit," uzavírá Polášek.

Reklama

Související témata: