Hlavní obsah

Plzeň - Brno 5:6 SNVelký obrat Komety, Indiánům nestačil tříbrankový náskok

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Schleiss 1 : 0
20. Mertl 2 : 0
25. Schleiss 3 : 0
29. Horký 3 : 1
32. Jiříček 4 : 1
36. Haščák 4 : 2
36. Mallet 4 : 3
50. Vincour 4 : 4
51. Mueller 4 : 5
60. Lang 5 : 5
65. Horký 5 : 6
Záznam online reportáže

Hokejisté Plzně prohráli v sedmém kole Tipsport extraligy na svém ledě s Kometou Brno 5:6 po prodloužení.Hokejisté Komety Brno zvítězili v 7. kole extraligy na ledě Plzně 6:5 po samostatných nájezdech a připsali si třetí výhru za sebou. Domácí sice ještě na začátku 36. minuty vedli 4:1, ale hosté ještě v téže minutě dokázali snížit dvěma trefami na rozdíl jediného gólu a v závěrečné třetině v 51. minutě dvěma brankami stav obrátili. Alespoň bod zajistil domácím tři vteřiny před sirénou Martin Lang při power play. Bonusový bod Kometě přisoudil jediný úspěšný exekutor nájezdů Luboš Horký. Plzeňští si tak připsali už čtvrtou porážku v novém ročníku.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva brankář Brna Matej Tomek, Alexandre Mallet z Brna a Michal Bulíř z Plzně.

Článek

Domácí díky lepšímu pohybu a dobrému napadání rozehrávky hostů vstoupili do utkání lépe. Při vyloučení Dočekala trefil od modré čáry Čerešňák ale jen pravou tyčku. Brněnští se do hry dostali až díky početní výhodě.

Tu neproměnili a postupně znovu převzali iniciativu Indiáni. Gólman Tomek ovšem odolal šancím Bulíře a kapituloval až v 17. minutě, kdy ho po ideální přihrávce Kodýtka z přečíslení dvou na jednoho prostřelil Schleiss. Hráči Komety mohli rychle odpovědět po faulu Kaňáka, paradoxně naopak ve vlastním oslabení zvýšil 34 vteřin před první sirénou po akci Jiříčka na 2:0 Mertl.

Do druhé části vstoupili aktivněji hosté, z jejich náporu ovšem ujel do úniku Přikryl a Tomka zachránila po jeho střele opět pravá tyčka. Ve 25. minutě navíc početní výhodu využil ranou bez přípravy z levého kruhu Schleiss. Kometě pomohl k odpovědi faulem Mertl a ve 29. minutě Horký snížil přesilovkovou ranou z voleje na 1:3. Po polovině utkání ale pykali za nedisciplinovanost také hosté a Jiříček skrytou střelou od modré čáry přidal čtvrtý gól.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Tomáš Mertl (druhý zleva) se raduje se spoluhráči z druhého gólu Plzně.

Záhy mohl rozjeté domácí uklidnit Dzierkals, od pohromy ale nového muži v brance Komety Klimeše uchránila levá tyčka. Ve 36. minutě udeřilo naopak na druhé straně, když krátce po skončení další početní výhody povedenou bekhendovou střelou skóroval Haščák. O pouhých 32 vteřin později navíc po rychlé akci Magee s přispěním teče domácí obrany snížil na 3:4. Indiáni sahali při trestu Bartejse po páté brance, Kantner však nedotáhl otočku před prázdnou brankou.

Úvod závěrečné dvacetiminutovky patřil Kometě, Mueller ale v dobré pozici neprostřelil Pavláta. Plzeňský gólman za chybující obranou přečkal oslabení ve 49. minutě se zaskvěl skvělým zákrokem proti zakončení Horkého z přečíslení dvou na jednoho. Minutu na to už po vyhraném vhazování vyrovnal ranou z pravého kruhu na 4:4 Vincour.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hokejisté Plzně hostí Kometu

O půl druhé minuty později dokonal obrat dorážkou Zaťovičova pokusu Mueller. Otřesení Indiáni přesto vybojovali prodloužení, když nedůrazné vyhození Holíka potrestal tři vteřiny před sirénou při hře bez brankáře Martin Lang.

V prodloužení sice hosté nezužitkovali přesilovku, ale druhý bod jim zajistil jediný úspěšný střelec z rozstřelu Horký.

7. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - HC Kometa Brno 5:6 po sam. náj. 2:0, 2:3, 1:2 - 0:0)
Branky a nahrávky: 17. Schleiss (Kodýtek, Graňák), 20. Mertl (Jiříček), 25. Schleiss (Jiříček, Kantner), 32. Jiříček (Schleiss), 60. M. Lang - 29. Horký (Krištof, Vincour), 36. Haščák (P. Holík, Roth), 36. Magee, 50. Vincour (Krištof), 51. Mueller (Zaťovič, P. Holík), rozhodující nájezd Horký. Rozhodčí: Pešina, Pražák - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 6:4. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 2875.
Plzeň: Pavlát - Čerešňák, Kaňák, Jiříček, Graňák, J. Kindl, Kvasnička - Schleiss, Kodýtek, Kantner - Bulíř, Mertl, Dzierkals - M. Lang, G. Thorell, Blomstrand - Kuťák, F. Přikryl, Malát. Trenéři: Baďouček a Říha.
Brno: M. Tomek (25. Klimeš) - Roth, Ďaloga, Holland, Kučeřík, D. Mikyska, Gulaši, Bartejs - Mueller, P. Holík, Zaťovič - Vincour, Krištof, Horký - R. Pavlík, Dočekal, Haščák - Magee, Rákos, Mallet. Trenér: Kalous.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice