Hlavní obsah

Veřejně to nejde publikovat! Angažmá ve Spartě je pro mě velké zklamání, přiznává trenér

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za tři sezony ve funkci sportovního manažera Sparty se mu na vysněný titul dosáhnout nepodařilo. Proto když se Patrik Martinec do pražského celku loni po šesti letech coby asistent hlavního trenéra Pavla Patery vracel, činil tak s jediným cílem. Jenže jeho angažmá v klubu, s nímž jako hráč v roce 2000 extraligu vyhrál, mělo nakonec jepičí trvání…

Trenérské angažmá ve Spartě Video: Sport.cz

 
Článek

Sezona 2021/22 pro něj byla úspěšná, když spolu s Jaroslavem Modrým dovedli České Budějovice k senzačnímu extraligovému bronzu. Martincova práce neunikla pozornosti sparťanského vedení, na jehož nabídku vrátit se do klubu a dělat asistenta Paterovi nakonec kývnul.

„Byl jsem nabitý vším dobrým, (v Budějovicích) se všechno dařilo a přišla Sparta. Vracel jsem se do ní s pocitem nedodělané práce. To druhé místo, kterým jsem končil, jsem chtěl překlopit v to první,“ připomíná Martinec v pořadu Příklep na Sport.cz svůj do té doby poslední ročník ve Spartě na postu sportovního manažera, kdy Sparta v roce 2016 podlehla až ve finále play off Liberci.

Příklep s trenérem Patrikem MartincemVideo: Sport.cz

Ví, že ve Spartě je to nastavené jasně: všechno ostatní než titul rovná se neúspěch. Spolu s Paterou na střídačce ale v minulé sezoně zažili něco, o čem se jim nemohlo zdát ani v těch nejčernějších snech.

Jeden z favoritů na titul se výsledkově trápil a duo trenérů vydrželo jen do začátku listopadu. Pak bylo s pouhým tříbodovým náskokem na poslední místo v extraligové tabulce odvoláno.

„Dodneška je to pro mě velké zklamání. Nepovedlo se to. Člověk samozřejmě ví, co měl udělat jinak a kde se staly chyby. Jsou to ale věci, které se nedají veřejně publikovat. S lidmi, kteří klub vedou, jsme si je samozřejmě řekli,“ říká Martinec.

Sezonu nakonec dokončil jako trenér Miloslav Hořava, Sparta vypadla ve čtvrtfinále s pozdějšími šampiony z Třince. V aktuálním ročníku k Hořavovi na střídačce přibyl Pavel Gross a pražský celek je aktuálně druhý za Pardubicemi.

„Jsem strašně rád; a to můžu mluvit i za Pavla Pateru; že buducnost ukázala, že jsme nebyli daleko od pravdy,“ míní Martinec, že jeho debata s vedením klubu po svém odvolání měla pro Spartu smysl.

„Myslím, že Sparta zareagovala velice dobře a Pavel Gross je persona, která to dlouhé čekání na titul letos ukončí,“ predikuje Martinec, že Sparta se poprvé od roku 2007 dočká mistrovského titulu.