Hlavní obsah

PŘÍKLEP: Konec v Kometě? Martinec poprvé od září promluvil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V září hokejovou veřejnost pořádně zaskočil. Trenér Patrik Martinec skončil v Kometě Brno už po třech kolech a od té doby své rozhodnutí nekomentoval. Až ve středu v pořadu Příklep oznámil důvody svého brzkého konce. „Potřeboval jsem pauzu. Dá se to nazvat vyhořením,“ řekl ve studiu Sport.cz.

Příklep s trenérem Patrikem MartincemVideo: Sport.cz

 
Článek

Jeho konec v Brně byl navenek překvapivý, ale v Martincově hlavě se rozhodnutí rodilo delší dobu. „Cítil jsem to na sobě už od srpna, ale říkal jsem si, že mě liga zase nakopne. Nenakopla. Potřeboval jsem pauzu. Dá se to nazvat vyhořením,“ prozradil v Příklepu.

Práce trenéra v hokejové extralize je podle něj závazek na 24 hodin denně a sedm dní v týdnů. Dvaapadesátiletý kouč tomu už nebyl připraven obětovat všechno. „Něco dělat na na půl plynu by nedávalo smysl,“ vysvětloval své rozhodnutí.

Už po třetím zápase nového ročníku tak Martinec přišel za šéfem Komety Liborem Zábranským a oznámil mu, že v pozici trenéra skončí. „Nebyl jsem schopný a ani ochotný dávat tomu vše, co funkce trenéra vyžaduje,“ pokračoval Martinec.

Po konci v Brně si dal od hokeje měsíc totální pauzu. V té době neviděl ani jeden zápas. Teď už extraligu opět sleduje. Přestože po svém konci v Kometě neměl nouzi o nabídky, ať už z nejvyšší soutěže, tak i Chance ligy či zahraničí, Martinec vyloučil, že by se v letošní sezoně kdekoli na střídačce objevil.

„Že jsem po angažmá ve Spartě rychle naskočil do Komety, je možná zárodek toho, proč jsem se do téhle situace dostal. Tuhle sezonu tak nikde trénovat nebudu,“ zdůraznil.

Martinec ve studiu Sport.cz ale hovořil také o hráčské kariéře. Tématem byl například třaskavý přesun ze Sparty přímo do Slavie či štace v Koreji. Promluvil také o nepovedeném trenérském angažmá s Pavlem Paterou ve Spartě a překvapil svým tipem na finále extraligy.

Hokejové sestřihy, analýzy, zajímaví hosté ve studiu Sport.cz.

Pusťte si Příklep třeba na Podcasty.cz, Spotify nebo na Apple Podcasts.

Poslechněte si i naše další podcasty a pořady:

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.