Hlavní obsah

Litvínov - Budějovice 6:4Verva šlape, srazila Motor a slaví třetí výhru v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Válek 1 : 0
11. Dzierkals 1 : 1
12. Šalda 2 : 1
15. Abdul 3 : 1
23. Helt 4 : 1
33. Straka 5 : 1
42. Vopelka 5 : 2
43. Čachotský 5 : 3
45. Hlava 6 : 3
57. Pech 6 : 4
Záznam online reportáže

kejisté Litvínova vyhráli i třetí utkání pod novým hlavním koučem Karlem Mlejnkem a odlepili se ode dna extraligy, když pod sebe dostali Kladno. V utkání 17. kola doma v souboji mužstev z tabulkového suterénu přestříleli České Budějovice 6:4 a svému soupeři se přiblížili už jen na dva body. Tým Vervy s Mlejnkem v roli šéfa střídačky získal ve třech zápasech osm bodů. Shodně gól a dvě nahrávky si připsali domácí Nicolas Hlava a hostující Lukáš Pech.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Patrik Zdráhal z Litvínova se raduje z gólu.

Článek

Domácí se museli obejít bez slovenského gólmana Tomka, který si v minulém duelu v Liberci zlomil klíční kost a čeká ho operace. Do branky nastoupil jeho krajan Godla, v úvodní dvacetiminutovce však moc práce neměl. Litvínov svoji aktivitu otiskl i do skóre. Využil hned první přesilovou hru po pouhých třech sekundách. Rychlý ťukes skončil na zadní tyčce u agilního Zdráhala a puk dostal za čáru, než se gólman Strmeň stihl přemístit.

Díky Dzierkalsovi, jenž před brankovištěm nastavil hůl do Hanzlova pasu, přetavil i Motor svoji první početní výhodu v branku. Vyrovnání však mělo jepičí život, jen 25 sekund nato od modré čáry Šalda nepříliš nebezpečnou střelou zaskočil Strmeně, kotouč mu prošel mezi betony. Nedlouho poté Verva navýšila náskok na 3:1 díky dorážejícímu Abdulovi, který proti svému bývalému týmu dal svůj první gól v novém působišti.

Ve druhé třetině Motor přidal na tempu, probudil se i střelecky, jenže až poté, co se domácí prosadili počtvrté. Helt sebral mezi kruhy vyražený puk, nabruslil si před branku a bekhendem překonal gólmana Motoru.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Radim Šalda z Litvínova a Patrik Demel z Litvínova se radují z gólu.

Hosté pak marně ostřelovali Godlu, a tak domácí Hlava se Strakou ujeli a při přečíslení dvou na jednoho ukázkově vyšachovali obránce i brankáře. Puk si dvakrát vyměnili, podruhé těsně před brankovištěm Hlava nezištně přihrával k druhé tyčce a Straka se stejně jako Abdul dočkal premiérové trefy v probíhající sezoně.

Téměř ztracený zápas Českobudějovičtí zdramatizovali výtečným nástupem do třetího dějství; v rozmezí 45 sekund dvakrát skórovali, když si Vopelkovo nahození z rohu srazil Godla do vlastní branky a pak ho bekhendovým blafákem překonal mazák Čachotský.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hráči Českých Budějovic se radují z gólu.

Trenérský štáb Litvínova si vyžádal oddechový čas a chvíli po něm domácí uklidnil Hlava střelou zblízka, kterou pověsil do horního růžku hostující branky. Svěřenci českobudějovického kouče Modrého se nevzdali, už čtyři minuty před koncem odvolali brankáře a Pech jim dal naději. Víc však už nestihli.

Šest vstřelených gólů je novým sezonním maximem Severočechů, na jejichž střídačce skončil minulé pondělí v roli hlavního trenéra Vladimír Růžička.

17. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - HC Motor České Budějovice 6:4 (3:1, 2:0, 1:3)
Branky a nahrávky: 5. P. Zdráhal (Š. Stránský, Hlava), 12. Šalda (P. Zdráhal, Estephan), 15. Abdul (Zile), 23. Helt (Havelka, Zile), 33. P. Straka (Hlava), 45. Hlava (Helt) - 11. Dzierkals (M. Hanzl, Pech), 42. Vopelka, 43. Čachotský (Pech, Štencel), 57. Pech (Šenkeřík, Dzierkals). Rozhodčí: Sýkora, Šindel - Ondráček, Gerát. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. Diváci: 3214.
Litvínov: Godla - D. Zeman, Zile, Jaks, Strejček, Wesley, Demel, Šalda - Abdul, M. Sukeľ, Kudrna - P. Zdráhal, Estephan, Š. Stránský - Hlava, Gut, P. Straka - Havelka, Helt, Zygmunt. Trenér: Mlejnek.
České Budějovice: Strmeň - Vráblík, Štencel, Kachyňa, Bindulis, P. Marcel, Šenkeřík - Karabáček, M. Hanzl, Dzierkals - Z. Doležal, Pech, Čachotský - Valský, M. Toman, Strnad - V. Tomeček, Koláček, F. Přikryl. Trenér: Modrý.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice