Hlavní obsah

Vím, jaká jsou očekávání, řekl po vítězné premiéře pardubický útočník Sedlák

Vrátil se z NHL, od pondělí trénoval s týmem a dnes už prožil premiéru. Hokejový útočník Lukáš Sedlák nastoupil poprvé za Pardubice a rovněž ke svému prvnímu extraligovému utkání na české scéně. K výhře 2:1 po nájezdech v duelu s Mladou Boleslaví přispěl i jednou asistencí.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Lukáš Sedlák z Pardubic při utkání s Boleslaví.

Článek

Svým pohybem na sebe poutal Sedlák pozornost od úvodního střídání. "Nevěděl jsem, co očekávat. Zároveň vím, jaká jsou očekávání ode mě, tak jsem byl trochu nervózní. Myslím, že na první zápas to dopadlo dobře. Ve třetí třetině mi trochu docházely síly, mohl jsem ujet. Kdybych byl čerstvý, tak by se mi to povedlo. Byly tam nějaké nepřesnosti, ale to bude jen lepší," popisoval v rozhovoru s novináři své první dojmy z utkání.

Když byl na ledě při svém druhém střídání, povedlo se Dynamu skórovat. Sedlák asistoval u gólu Tomáše Dvořáka. "Po tom druhém střídání, kdy jsme dali gól, to ze mě spadlo. Hrálo se mi pak lépe. Byly tam další šance, i já jsem mohl v situaci dva na jednoho střílet. Kdybych byl odpočatější, tak to bude lepší," ujistil Sedlák.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Lukáš Sedlák z Pardubic při utkání s Boleslaví.

Devětadvacetiletý forvard nastoupil ve druhé formaci vedle Tomáše Hyky a Davida Ciencialy. "Spolupráce v lajně byla dobrá. S Tomášem se známe, David Cienciala nám pomáhal, dával pěkné nahrávky. Do budoucna by nám to mohlo fungovat. Musím si taky ještě zvyknout a ještě se více sehrát. I já budu hrát jinak, než jsem byl zvyklý," připustil Sedlák.

Pardubičtí dobývali pozornou defenzívu Středočechů a skórovali v utkání jen jednou. Na takovou hru soupeře se musí připravit i v dalších zápasech. "Věděli jsme, že nás budou napadat a nic nám nedají zadarmo. Byl to těžký zápas, ale je jasné, že se na nás každý tým chce vytáhnout. Musíme se jim nejdříve vyrovnat v bojovnosti, teprve pak k tomu přidat nějaké další věci a umění," podotkl Sedlák.

Už při prvním utkání si všímal jednotlivých detailů pardubické hry. "Škoda, že jsme se ve druhé třetině neudrželi víc na puku, mohli jsme vystřídat a zavřít je víc u nich v pásmu. Vždy jsme udělali nějakou chybu, soupeř to vyhodil a mohl střídat. Myslím, že právě v těchto momentech bychom to mohli zlomit," naznačil Sedlák.

V Pardubicích je necelý týden. "Kluci mi pomáhají. Učím se, kde co je, ještě se tu trochu ztrácím. Myslím ale, že máme super partu, snad dobře zapadnu," přál si Sedlák, který byl vyhlášen nejlepším pardubickým hráčem zápasu. A řídil děkovačku s fanoušky. "Byli úžasní, celý zápas nás podporovali. Děkovačku na konci se ještě musím naučit," usmál se odchovanec Českých Budějovic.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec