Hlavní obsah

Vítězná série skončila. Aspoň si uvědomíme, že nejsme mistři světa, říká pardubický Frodl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po sedmi extraligových výhrách v řadě narazili na brněnském ledě. Hokejisté Pardubic sice vedli nad Kometou po úvodní dvacetiminutovce 2:0, avšak nakonec v předehrávce 34. kola nejvyšší soutěže nenavázali na úterní triumf nad Spartou a 3:4 v moravské metropoli padli. Jejich úspěšná série tak skončila.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Peter Mueller z Brna dává gól. Vlevo brankář Pardubic Dominik Frodl, zády Martin Zaťovič z Brna.

Článek
Fotogalerie

„Aspoň si uvědomíme, že nejsme žádní mistři světa," bere brankář Dynama Dominik Frodl těsný nezdar s nadhledem. Štve ho ale, že jeho mužstvo promrhalo slibný dvoubrankový náskok. „Měli jsme hrozně špatný vstup do druhé třetiny. Hlavami jsme najednou byli někde jinde. Inkasovali jsme dokonce v naší přesilovce a poté jsme byli nedůrazní v defenzívě. Dostali jsme laciné góly, a už se to s námi vezlo," stýská si.

Ocenil sílu elitního útoku Komety, který Pardubickým nastřílel tři branky. „Dobře víme, jakými kvalitními hokejisty jsou Mueller, Zaťovič či Holík. Hlavně Mueller je pan střelec. Nedali jsme jim sice moc příležitostí hrát přesilovky, ale stejně skórovali i při plném počtu hráčů na ledě. Při rozhodující Holíkově trefě jsme měli trochu smůly. Spoluhráč Košťálek puk hokejkou tečoval a Holík zakončoval do prázdné brány," lituje Frodl, že Dynamo nedotáhlo střetnutí aspoň do prodloužení.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Otakar Šik z Brna, brankář Dominik Frodl a Dennis Robertson z Pardubic.

Nevymlouvá se na to, že Pardubičtí hráli v Brně hned druhý den po náročném domácím zápase se Spartou. „To nemělo na můj výkon určitě žádný vliv. Pro nás je jen dobře, že nehrajeme ve čtvrtek. Prodloužili jsme si tím vlastně vánoční svátky, což je docela příjemné," usmívá se.

Frodl porovnal duely se Spartou a Kometou. „V obou utkáních se hrál hokej nahoru dolů se spoustou střeleckých příležitostí na obou stranách. V Brně se nás tolik nedrželo štěstí," míní.

Už na Štěpána bude jeho tým hostit Vítkovice. „Kéž bychom načali zase nějakou novou vítěznou šňůru," přeje si.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články