Hlavní obsah

Vítkovice chtějí podle Lotyšů dalšího Bukartse. Robertse má doplnit Rihards

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už jednou spolu v české extralize hráli a podle lotyšského serveru Sportacentrs.com by se bratři Roberts a Rihards Bukartsové měli znovu potkat v jednom týmu. Konkrétně ve Vítkovicích, kde nejstarší z bratrů působí.

Foto: archiv Robertse Bukartse, Facebook

Bratři Roberts (vlevo) a Rihards Bukartsové v dresu Zlína

Článek

Rihards Bukarts byl s jedenácti body nejproduktivnějším hráčem lotyšského hokejového týmu na posledním mistrovství světa v Tampere, kde Lotyši získali senzační bronz. Letošní sezonu nicméně začal bez angažmá a angažmá našel až na konci října, kdy se dohodl na tříměsíčním kontraktu se švýcarským Bielem.

V jedenácti zápasech získal dva body za gól a nahrávku, a přestože dostal nabídku zůstat, podle lotyšského sportovního webu se 28letý útočník rozhodl z důvodu nízkého vytížení odejít. Podpisem smlouvy by se podle Lotyšů totiž stal takzvaným nadbytečným cizincem, který by hrál jen v případě zranění jiných legionářů v týmu.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Vítkovice - Olomouc 1:0 (12. Bukarts)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Roberts a Rihards Bukartsové už spolu v Česku nastupovali, když v sezoně 2017/2018 hráli za tehdy extraligový Zlín. Ani tenkrát Rihards příliš produktivní nebyl, když si v sedmnácti utkáních připsal pouhé čtyři body (2+2).

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec - Vítkovice 1:2 (18. Bukarts)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Starší Roberts působí ve Vítkovicích od sezony 2019/2020 a smlouvu má v Ostravě ještě na další dvě sezony. V aktuálním ročníku odehrál v extralize 32 zápasů a vstřelil v nich devět branek a přidal tři asistence. Prostřední z bratrů Bukartsů by měl podle informací serveru Sportacentrs.com podepsat ve Vítkovicích smlouvu do konce příštího extraligového ročníku.

Nejmladším z bratrské trojice Bukartsů je 19letý Rodžers, hrající zámořskou WHL za Wenatchee Wild. Rodžers hrál na nedávném světovém šampionátu do 20 let ve Švédsku, kde pomohl Lotyšům do čtvrtfinále gólem a asistencí.

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 19 : 00
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec