Hlavní obsah

Vítkovice doma řádí dál, odstřelily Pateru? Jsem připravený na všechno, prohlásil trenér Sparty

Sportovní ředitel hokejových Vítkovic Roman Šimíček slavil v pátek 51. narozeniny a před utkáním 18. kola proti Spartě měl dvě přání. Zvítězit a nejlépe před plnou arénou. Obojí se mu splnilo. Vítkovice před 9095 diváky vyhrály i sedmé domácí utkání, když Spartu porazily 3:2.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Petr Fridrich z Vítkovic, autor druhé branky, brankář Sparty Josef Kořenář a Michal Moravčík ze Sparty.

Článek

Vítkovičtí už ve 2. minutě zužitkovali první početní výhodu, v přesilovce o svém vítězství i tři minuty před koncem utkání rozhodli.

„To je naše práce dávat góly v přesilovkách. Ve hře pěti proti pěti moc šancí není, proto je dobře, když speciální týmy fungují. Ty body jsou hodně cenné, přišlo spoustu lidí, kteří nás hnali a tu výhru si zasloužili. Kulisa byla fantastická, byl to úžasný zážitek," svěřoval se autor dvou vítkovických přesilovkových tref Dominik Lakatoš.

Ostravané natáhli skvělou domácí sérii vítězných zápasů na sedm. Doma ještě neztratili ani bod. „Sparta je ale pořád Sparta. I když teď jsou třeba v herním útlumu, věřím, že si nikdo nemyslel, že to bude lehký soupeř," zdůrazňoval trenér Vítkovic Miloš Holaň. „Soupeř měl tutové šance, ale držel nás fantastický Aleš Stezka. Předvedl neuvěřitelný výkon. Nebylo vůbec snadné v téhle skvělé atmosféře, která hráče hnala neustále dopředu, vyhrát," pokračoval."

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Brankář Vítkovic Aleš Stezka.

Trenéř Pražanů Pavel Patera po třetí porážce v řadě úplně zpřeházel sestavu. Pospolu zůstala po nezdaru v Plzni (0:4) pouze první obranná dvojice Krejčík s Moravčíkem. Změnu udělal i v brankovišti, kde dostal šanci Josef Kořenář. „Zkoušíme všechno, ale pořád prohráváme. Je to na h.vno," prohlásil.

„Dnešní výkon byl dobrý, bohužel nám hapruje disciplína a speciální týmy rozhodly," byl ze čtvrté porážky v řadě nešťastný Patera, jehož trenérská židle ve Spartě se rozkymácela zřejmě ještě více. „Jsem připravený na všechno, uvidíme, jak se rozhodne vedení," pokrčil rameny.

Sparťané dokázali dvakrát dorovnat vítkovické vedení, napotřetí už to nezvládli. „Asi to bude znít blbě, ale tenhle zápas může být tím, který jsme potřebovali. V předešlých tam z naší strany nebylo nic, žádná bojovnost. Tentokrát jsme dřeli, jezdili, makali, ale dvakrát jsme dostali gól v oslabení, zatímco my jsme přesilovku nevyužili. To rozhodlo," říkal obránce Sparty Michal Kempný.

V neděli přijedou na led O2 Arény první Pardubice a Sparťané budou možná odvracet definitivní konec svého trenéra. „Jsme za něco placení a když to nefunguje a výsledky nejsou, tak přicházejí změny. Funguje to tak všude a Sparta není výjimkou. Za kabinu můžu ale říct, že bojujeme a snažíme se z toho dostat," dodal Kempný.

Reklama

  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice