Hlavní obsah

Kometa se ubránila dvě minuty ve třech proti pěti. Rozhodující moment, domnívá se Ďaloga

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brněnští hokejisté přetlačili v emotivním duelu plném osobních střetů na svém ledě Vítkovice 2:1 a srovnali stav čtvrtfinálové série extraligového play off na 2:2 na zápasy. Záhy po své druhé trefě sice dovolili soupeři za pouhých 29 vteřin vstřelit kontaktní gól, avšak chvíli na to se poté ubránili ve třech ve dvouminutovém oslabení proti pětici ostravských hráčů.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Marek Ďaloga z Brna a Dominik Lakatoš z Vítkovic.

Článek

„To byl asi rozhodující moment utkání," domnívá se obránce Komety Marek Ďaloga. Netajil nadšení, že se jeho tým z úterní porážky rychle oklepal.

„K nevydařenému duelu jsme si něco v kabině řekli a ukázali si chyby na videu. Jsem moc rád, že druhý den bylo všechno jinak. Výrazně jsme se zlepšili. Díky tomu, že jsme vedli, se dostali do varu naši fanoušci. Pokud takhle budeme pokračovat, máme velkou šanci postoupit," mínil.

Měl značný podíl na vedoucím gólu Komety, když v přečíslení předložil puk před téměř odkrytou branku kapitánovi Zaťovičovi. „Věřil jsem, že to Zaťa stoprocentně dá," usmál se Ďaloga.

Oběma mužstvům chybělo několik hráčů kvůli viróze. Brňané postrádali Kollára, Vincoura či Koblížka. „Je to play off, musíme se s takovými věcmi vyrovnat. Semkli jsme se. Naši mladíci zahráli velice solidně," pochválil Ďaloga třetí formaci složenou z juniorů Boltvana, Zembola a Šalého. Už se těší na pátý čtvrtfinálový zápas, který bude na pořadu v sobotu v Ostravě. „Je možné, že bude klíčový," připustil.

Také kouč Brna Patrik Martinec dal najevo radost z toho, že jeho celek srovnal s vítkovickými hokejisty ve vyrovnané sérii znovu krok. „Oproti úterku, kdy bylo utkání kvůli díře v ledu rozkouskované a neúměrně se protáhlo, to byl diametrální rozdíl. Tentokrát se hrál skvělý duel hodný play off. Nepadlo v něm sice moc gólů, ale diváci se ve vyprodaném hledišti určitě museli bavit. Kvůli takovým zápasům stojí za to sport dělat," říkal v evidentně dobrém rozpoložení.

Od středečního rána prý byl přesvědčený, že jeho tým Vítkovicím porážku oplatí. „Přišel nový den a já jsem věřil, že bude všechno opačně," prozradil Martinec. I on pochválil juniorskou útočnou řadu. „Mladí kluci jsou právoplatnými členy našeho kádru. Už na konci základní části extraligy podali proti Spartě velmi dobrý výkon, a teď v play off s Vítkovicemi ho ještě podtrhli," liboval si.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice