Hlavní obsah

Vítkovice pustily Svačinu do Třince. Chtějí sázet na mladší

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Útočník Vladimír Svačina končí ve Vítkovicích a odchází do organizace Třince. Ostravský tým ukončil spolupráci se 34letým útočníkem s odůvodněním, že chce dát více příležitosti mladším odchovancům.

Foto: Petr Rubal

Útočník Vladimír Svačina

Článek

Tato sezona z pohledu Svačiny není ideální. Ve dvaceti zápasech, do kterých zasáhl vstřelil dva góly a na čtyři přihrál. Naposledy v zatím posledním domácím zápase proti Českým Budějovicím, kdy nahrál na premiérovou trefu švédské posily Tobiase Lindberga.

Přesto je jeho konec ve Vítkovicích nečekaný. Když se rodák ze Studénky na začátku letošního roku do mateřského klubu po šesti letech vracel, byl natěšený. „Jsem tady doma. Když jsem vešel do kabiny, bylo to jako bych odtud nikdy neodešel," svěřoval se tehdy Svačina.

Smlouvu podepsal do konce této sezony, její délku ale nenaplní a vrací se do Třince. Nastupovat by měl primárně ve farmářském Frýdku-Místku, vyloučeny ale nejsou ani jeho starty v extraligovém týmu Ocelářů. „Rozhodli jsme se, že dáme prostor mladým hráčům i s výhledem do příštích sezon. Vladimírovi samozřejmě děkujeme za služby, které v našem modro-bílém dresu odváděl a přejeme mu hodně štěstí," uvedl sportovní ředitel HC Vítkovice Ridera Roman Šimíček.

Svačina rozhodně nejde do neznámého prostředí. V Třinci v roce 2019 vyhrál svůj doposud jediný mistrovský titul a v dresu s drakem na prsou odehrál dohromady tři sezony. V týmu se potká s bývalými spoluhráči z Vítkovic Romanem Szturcem a Ondrejem Šedivým, kteří taktéž pendlují mezi farmou a prvním týmem Ocelářů.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín