Hlavní obsah

Vítkovice znovu vyloupily Spartu, takže Klimek i podruhé ušetřil za svačinku

Praha

Hokejová Sparta sice vede extraligu se čtrnáctibodovým náskokem a doma většinou soupeře drtí, jenže na Vítkovicích si vylámala zuby i podruhé. Nikdo jiný takhle na ledě lídra tabulky neloupí, začátkem října ostravský tým zvítězil v Praze 6:4 a v neděli 3:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský útočník Lukáš Klimek (vpravo) se snaží prostřelit vítkovického brankáře Filipa Šindeláře.

Článek

Sami vítkovičtí hráči nenacházeli odpověď, proč se jim na Spartě tolik daří. „Asi to bude jen náhoda," mínil gólman Filip Šindelář, jenž předvedl 42 úspěšných zásahů. „Musíte se zeptat spíš ve sparťanské kabině, co jim na nás tak nesedí," usmíval se kapitán vítězů Jiří Burger.

Z osmnácti utkání na vlastním ledě Sparta ztratila body právě jen proti Vítkovicím a s Hradcem v prodloužení. „U nás názorně předvádějí, proč mají lepší bilanci na cizím ledě než doma. Dobře drží puk a hrají účelný brejkový hokej," uvažoval útočník Lukáš Klimek, jenž přišel v létě právě z Vítkovic. „Už dvakrát jsem proti bývalým spoluhráčům vypisoval svačinku do kabiny, bohužel jsem zase ušetřil," trochu smutnil.

Vítkovická taktika při přesilovce klapla

Vítěznou branku vstřelili hosté po třinácti vteřinách dvojité přesilovky. „Hodně mě mrzí, že jsem právě svým faulem poslal mužstvo do tří. Tam bych hledal zlom," mínil sparťan Tomáš Rachůnek. „Trenér si vzal oddechový čas a vymyslel taktiku, která do puntíku klapla," líčil Burger, jenž asistoval u dvou vítkovických tref.

Hosté úplně vymazali elitní formaci Ton, Hlinka, Rolinek, která po devíti týdnech nedosáhla ani na jeden kanadský bod. „Můžeme si za to sami, že jsme neproměňovali šance," zlobil se Rachůnek. „Než hrát se Spartou hokej nahoru dolů, zkusili jsme ji spíš ubránit a ve vhodný čas udeřit. Hlavně nás podržel skvěle chytající gólman," uvažoval Burger.

„Byl jsem dost vytížený, ale to já mám rád a puky mě trefovaly," těšilo Šindeláře a potvrdil, že účast na Spenglerově poháru Vítkovice evidentně nakopla. „Kdyby mně ale někdo v Davosu řekl, že po návratu z turnaje porazíme dva nejlepší celky extraligové tabulky, tak bych se hodně divil. A vidíte, máme zlatých šest bodů," tvrdil Burger.

Reklama

Související témata: