Hlavní obsah

Vítkovice zvládly trip stoprocentně. Klobouk dolů před obranou, chválí Klimeš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový lídr. Hokejisté Vítkovic skvěle zvládli i třetí zápas venkovního tripu v Čechách a odměnou je jim sesazení Pardubic z prvního místa tabulky. K vítězství 3:2 v Plzni pomohli kanonýři Lakatoš a Mueller. Prvním gólem po přestupu z Boleslavi nakonec rozhodl Kotala. „Ubojovali jsme to. Klukům patří velký dík, skvěle blokovali střely. Klobouk dolů, co jsme během šestidenního tripu zvládli v obraně. Budeme slavit,“ usmíval se brankář Lukáš Klimeš.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Adrián Holešinský z Plzně (v bílém) se snaží zakončit vleže, brankář Vítkovic Lukáš Klimeš situaci kontroluje.

Článek

Plzeň už překonala virózu, chyběl pouze zraněný Budík. Poprvé od 6. listopadu naskočil Švéd Blomstrand. Ridera přišla o beky Grmana a potrestaného Kocha, v obraně tak zaskakoval netradičně Rastislav Dej. „Na beku jsem nastoupil úplně poprvé. Bylo to zajímavé zpestření," podotkl.

Na Škodě dlouho nebyl návrat marodů znát. Vítkovická převaha vyústila v první trefu Lakatoše ve 29. minutě. Obdržená trefa ale domácí nakopla zejména do třetí třetiny. Schleissova trefa ještě po trenérské výzvě neplatila, ale Holešinský už při dvojnásobné přesilovce srovnal.

Hostům však stačily tři střely ve třetí části na dvě branky z rychlých brejků. Vedení vrátil Rideře Mueller. „Je to střelec jako hrom," chválil Klimeš amerického snajpra, který z úhlu prostřelil Pavláta mezi betony. Na něj navázal o pár chvil později Kotala povedeným bekhendovým blafákem. A Plzni už nepomohl ani tentokrát už regulérní Schleissův gól při power play, na trefu si připsal první asistenci a kanadský bod v extralize při svém druhém startu i 16letý Adam Jiříček.

Vítkovice tak zvítězily v Plzni za tři body po více než šesti letech. „To jsem ani nevěděl," divil se Klimeš. „Je úžasné, že jsme v čele tabulky. Ale musíme se koukat za sebe," říkal Klimeš po úspěšných 35 zákrocích.

Škoda sice oproti předchozím zápasům, kdy padla 1:6 v Třinci a 0:4 s Hradcem, předvedla zlepšený výkon. K bodům to však ani tentokrát nevedlo. „Neumím si to vysvětlit. Už dlouho dobu si povídáme o tom, že starty zápasů nemáme dobré a teď jsme opět začali špatně," kritizoval Adrián Holešinský.

Indiáni však mají na nápravu další dva domácí zápasy. V pátek vyzvou Litvínov, v neděli Mladou Boleslav, tedy trápící se týmy. „Každý si musíme sáhnout do svědomí a zlepšit se do dalších duelů. Potřebujeme nasbírat co nejvíc bodů," zavelel slovenský útočník.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články