Hlavní obsah

Vlasák se o svůj gól nebál, s Růžičkou válčit nechce

PLZEŇ

Člen elitního útoku Plzně Tomáš Vlasák si gólem a přihrávkou ve čtvrtečním zápase proti Českým Budějovicím upevnil vedoucí pozici v kanadském bodování celé extraligy. V první třetině zvýšil tvrdou střelou během přesilové hry na 2:0. Prudce vystřelený kotouč rychle vyletěl z branky a jeho platnost potvrdil sudí Robin Šír až po konzultaci s videorozhodčím.

Článek

"Sám jsme si nebyl úplně jistý, ale kluci mi říkali, že určitě gól byl, tak jsem byl v klidu," popisoval třiatřicetiletý útočník momenty těsně po pro něj nezvyklém zakončení. "Takhle pálím jednou za život. Zaplaťpánbůh to vyšlo," usmál se.

Ani vedení v produktivitě však Vlasáka nevrátilo zpět do národního týmu. V nominaci trenéra Růžičky na ruský turnaj seriálu Euro Hockey Tour se neobjevil. A všimla si toho i média. "Nechci vyvolávat válku. Odpověděl jsme jen na dotazy a už bych se k tomu nechtěl vracet. Chci odvádět co nejlepší výkony pro Plzeň a jít do každého zápasu naplno. Nemá to na mě vliv. Nechci nikomu nic dokazovat," prohlásil zcela vyrovnaně hráč se zkušenostmi z ruské, finské, švýcarské i švédské nejvyšší soutěže, jenž si zahrál v zámořské NHL.

Západočeši výhrou ukončili sérii pěti zápasů, ve kterých vstřelili nejvýše dvě branky. "V současné době bohužel nedáváme moc gólů, alespoň ale lépe bráníme. Určitě se nám ale střelecky nedaří tolik jako na začátku sezony. Doufám, že jsme to dnes trochu protrhli a budeme takhle pokračovat v dalších utkáních," přál si trojnásobný mistr světa. Plzni k úspěchu pomohl i pilný trénink. "Byla tam z naší strany velká četnost střel a chodili jsme i hodně před branku," uvedl.

Hokejisté Plzně měli většinu střetnutí pevně ve svých rukou, přesto se v závěru museli strachovat o jednobrankové vedení při českobudějovické power-play. "Měli jsme výborných prvních deset minut, kdy jsme dali dva góly. Nastoupili jsme do zápasu přesně, jak jsme chtěli. Pak jsme ale tradičně trochu polevili a soupeř snížil. Závěr jsme si zkomplikovali sami, takhle jsme to dohrávat nechtěli. Myslím, že jsme ale Budějovice už do nějakého tlaku nepustili,“ řekl na pozápasové tiskové konferenci autor sedmnácti branek a dvaceti přihrávek v probíhající sezóně.

Reklama

Související témata: