Hlavní obsah

Voženílek pálil proti svým. Věří, že doma Motor urve postup, i když ho to bude něco stát

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hraje čtvrtfinále play off proti svému mateřskému klubu. V Pardubicích 26letý útočník Daniel Voženílek hokejově vyrostl, odehrál za ně i téměř stovku extraligových zápasů, ale od minulé sezony už obléká dres budějovického Motoru.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva brankář Pardubic Dominik Frodl, Daniel Voženílek z Českých Budějovic a Michal Hrádek z Pardubic.

Článek

„Že bych to nějak extra prožíval, to se říct nedá, i když na sobotním utkání bylo v hledišti pár příbuzných a mezi soupeři mám pár kamarádů. Ještě navíc tam stojí na střídačce Ríša Král, který mě trénoval v juniorce a potom i v áčku. Takže na ty pardubické časy si občas vzpomenu, ale je nás v Motoru víc, kdo má nějakou spojitost s Dynamem," přiznává Voženílek.

Obránce Bučko v této sezoně v Českých Budějovicích hostuje z Pardubic. Útočník Vondrka působil v Dynamu od poloviny ledna 2020 do konce minulé sezony, kterou ale celou vynechal kvůli zranění. Asistent trenéra Martinec pak hrál za Pardubice v letech 1990 až 1993. „Pokud bychom Pardubice dokázali vyřadit, budou to mít zrovna tihle pánové dost drahé," usmívá se zkušený centr Jiří Novotný a Voženílka má samozřejmě na seznamy taky. „Pořádně bychom všechny zkasírovali, ale to je téma až po čtvrtém vítězství, a to ještě v kapse nemáme, takže je předčasné o tom mluvit," upozorňuje.

Pardubický odchovanec ve službách Motoru už ale do klubové kasy přispět musel, neboť ve čtvrtém duelu série zaznamenal první gól kariéry v extraligovém play off. K dovršení postupu to však jihočeskému celku nestačilo, po porážce 2:3 na něj čeká už v pondělí další zápas, tentokrát už ale na domácím ledě. „Asi to tak je, že ten poslední krok je nejtěžší. Říkali jsme si to v kabině několikrát a poznali to i v sobotu na ledě," uvažuje Voženílek.

Doma ale Motor od Vánoc prohrál jediné ze čtrnácti utkání. „Musíme do toho na svém ledě dát úplně všechno a vůbec si nepřipouštíme, že bychom se měli do Pardubic ještě vracet. Každopádně to chceme ukončit před našimi fanoušky," dodává Voženílek.

Zatímco Motor si může dovolit ještě dva další neproměněné mečboly, pro Pardubice znamená jakýkoli chybný krok předčasný konec sezony. „I tohle má ale dvě strany. Dynamo hraje s nožem na krku, ale kolikrát jste pak o něco uvolněnější, když ten tlak očekávání přejde na jiné. Budeme doma muset udělat každý detail zodpovědně a věřím, že to v pondělí urveme. Diváci nás poženou, bude to jinačí," přemítá Voženílek.

Reklama

  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice