Hlavní obsah

V první třetině jsme měli nohy ještě v autobuse. Pak jsme se ale zvedli, liboval si plzeňský útočník Suchý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teprve čtvrtou prohru v soutěži si ve 14. kole extraligy na své konto připsali hokejisté Olomouce, když nezvládli domácí duel s Plzní a prohráli 1:4. To i přesto, že v první třetině měli výraznou převahu. Dali však jen jeden gól. Indiáni ve druhém dějství vyrovnali a ve třetím, hned v jeho úvodu dvěma góly rozhodli. Bodovali tak už počtvrté za sebou, ale tři body získaly po dvou porážkách po samostatných nájezdech.

Foto: Stanislav Heloňa, ČTK

Adam Dvořák z Plzně slaví se střídačkou vstřelení gólu.

Článek

„Tři body jsme potřebovali jako sůl. Máme jich málo a po jednom přibývají pomalu. Sebevědomí nám teď snad stoupne," liboval si s úlevou plzeňský trenér Petr Kořínek.

„Po velmi špatné první třetině jsme si něco řekli a postupně jsme šli nahoru. Do posledního dějství jsme hráče nabádali, aby co nejvíce stříleli, tlačili se před bránu, byli tam důrazní, v tom máme velké rezervy, a přineslo to ovoce. Přišly rány od modré, pokaždé z jiné strany, byla tam také dobrá clona a výsledkem byly kýžené góly," pokračoval.

Foto: Stanislav Heloňa, ČTK

Zleva Tomáš Dujsík z Olomouce a Ludwig Blomstrand z Plzně

Podobně utkání hodnotil i střelec třetího gólu Plzně útočník Filip Suchý. „První třetina nebyla vůbec dobrá. Nohy jsme měli ještě v autobusu. Kdybychom prohrávali 3:0, nikdo by se nedivil. Po bouři v kabině jsme se zlepšili, bereme tři body a jsme spokojeni," tvrdil.

Foto: Stanislav Heloňa, ČTK

Marek Baránek z Plzně.

„Když pálíte na gólmana jeden puk za druhým, něco tam vždycky spadne. Na začátku třetí třetiny jsme se toho drželi a dvakrát se nám to vyplatilo," popsal vzápětí klíčovou fázi utkání.

Důležité podle něj bylo i to, že zůstali i své hry. „Věděli jsme, že nesmíme ustoupit od aktivního stylu, že by nás to mohlo stát nějaký gól, a tak jsme hráli pořád stejně. Olomouc nás tam pak párkrát zavřela, ale naštěstí jsme to ubránili perfektně a zvládli to," dodal Suchý.

Foto: Stanislav Heloňa, ČTK

Hokejisté Olomouce se radují z gólu.

Kouč Hanáků Jan Tomajko litoval především neproměněných šancí v první třetině. „Začali jsme výborně, měli spoustu tutovek, ale dali jen jeden gól, a to bylo málo," věděl.

Klíčová byla podle něj trefa Plzně na 2:1. „Pak už jsme to měli těžké. Výborně nás napadali, vyhrávali souboje a my se nedostávali prakticky vůbec před jejich bránu. A nepomohli jsme si ani přesilovkami," dodal lodivod Kohoutů.

Reklama