Hlavní obsah

Všimli si Kváčových potíží. Zkoušeli jsme pak střílet na nohy, prozradil Jergl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dlouhých devět utkání nemohl dát gól, v prodloužení třetího čtvrtfinále s Libercem se hradecký útočník Aleš Jergl trefil hned po 37 vteřinách a přiznal, že si hosté všimli zdravotní indispozice libereckého gólmana Petra Kváči a snažili se ji využít. Východočeši vyhráli ve čtvrtek 2:1 a stejným výsledkem vedou i v sérii. Ta pokračuje v pátek opět na ledě Bílých Tygrů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva T.J. Melancon a brankář Petr Kváča z Liberce a Radovan Pavlík z Hradce Králové, který dává gól.

Článek

Po zápase cítil 28letý útočník velkou úlevu. "Dlouho jsem gól nedal, ale furt jsem si věřil, že to protrhnu a jsem rád, že se mi to podařilo zrovna v takový moment. Hráli jsme přesilovku, po vyhraném buly jsem šel doleva na pozici, ve které normálně v přesilovce nehraju. Dostal jsem tam puk, vystřelil a propadlo to tam," radoval se Jergl.

S parťáky se ve třetí třetině snažil využít i potíží Kváči v brance. Opora Liberce ve 43. minutě vyrazila střelu Lva a lehla si na led. Domácím v tu chvíli zatrnulo, protože do akce musel i doktor domácích a na střídačku gesty naznačil problém. „Snad ukazoval na tříslo, že si ho tam při nějakém skluzu blbě natáhl... V play off je spousta takových zranění, o kterých se neví. K hokeji tohle patří," pověděl Jergl.

„Říkali jsme si pak, že to budeme zkoušet na nohy, aby se musel přesouvat a dělat rozkleky. A jsme rádi, že jsme je udolali," poznamenal Jergl.

Mountfield vedl na severu od 12. minuty a směřoval k nejtěšnější výhře, domácí však 71 vteřin před koncem srovnali zásluhou Jelínka, který využil dvounásobné power play. „Bohužel jsme tam blbě vystřídali, rozhodčí si toho všimnul, poslal nás do tří a tam už to bylo vabank. Byly tam dorážky, měli o dva hráče navíc a doklepli to tam. O to více jsem rád, že jsme nesklopili hlavu a vyhráli alespoň v prodloužení," ocenil svůj tým.

Podle křídla druhé hradecké formace má se svými parťáky ve čtvrtfinále mnohem více sil než Liberečtí. „Celou sérii si to myslíme," přiznává. Proč? „Přijde mi, že víc bruslíme a víc napadáme než Liberec. Pro ně je to těžký. Měli už předtím zápasy, kdežto my jsme odpočívali. Liberec navíc hraje na šest beků. Všichni mají kolem dvaceti minut na ledě, což není sranda. Když je zatlačíme, tak je to pro ně strašně těžký. Pokud budeme hrát hokej, který po nás trenér chce, věřím, že sérii vyhrajeme," uzavřel.

Reklama