Hlavní obsah

Vstříc pátému titulu. První se Třinci postaví exparťák Doudera. Zvláštní to bude pro něj, myslí si Nestrašil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Vstříc pátému mistrovskému titulu v řadě vyrazí hokejisté Třince v neděli v úvodním zápase čtvrtfinále proti Českým Budějovicím. O vyrovnání rekordu, který drží od devadesátých let minulého století (1995 a 1999) Vsetín, se ale v šatně nejúspěšnějšího týmu posledních let nemluví. „To je ve hvězdách,“ prohodil brankář Marek Mazanec.

Foto: Oceláři Třinec

Zdeněk Moták po zisku prvního titulu v pozici hlavního trenéra

Článek

„Přesně tak. Loni se to ukázalo,“ připomněl jeho parťák Ondřej Kacetl, že v minulé sezoně si Oceláři došli pro Masarykův pohár, přestože základní část ukončili na šesté příčce. „Pokud chcete dosáhnout cíle, musíte porazit každého, na koho narazíte. Loni přišli dva nejsilnější a museli jsme je porazit,“ řekl Kacetl.

Který z nich se v neděli do branky postaví, zatím netuší. Loňské předkolo začal v bráně Mazanec, kterého po úvodní porážce ve čtvrtfinále na Spartě vystřídal Kacetl. „Vím to jenom já, brankáři se to dozvědí v pátek a všichni ostatní, včetně Budějek, si mohou lámat hlavu do neděle,“ pousmál se trenér Třince Zdeněk Moták.

„Připravení jsme oba, čekáme jen na pokyn trenéra. Bude chytat jeden, druhý bude připravený a držíme si palce, že, Káco?“ pousmál se 32letý rodák z Písku Mazanec. „Je to jako každý rok. Normálně si tupíme brusle navzájem, nařezáme si tkaničky, hokejky. Prostě takové standardní postupy před play off,“ smál se.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Kometa Brno vs. HC Oceláři Třinec 3:2 ppVideo: Tipsport Extraliga / BPA

„Ty už tam ty nože ani nemáš,“ odvětil Kacetl, pak už ale oba se vší vážností poukázali na to, že kdo bude v neděli v úvodním utkání play off na střídačce a kdo v brance, není podstatné. „Oba uděláme maximum pro tým, abychom šli dál, a je jedno, kdo tam bude. Jdeme všichni za stejným cílem. Tady nehrají hlavní roli jednotlivci, ale celý tým,“ zdůraznil Kacetl.

„Čekáme na ceremoniál,“ prohodil ještě Kacetl. „Přesně, ceremoniál, kdy to budou trenéři oznamovat. Budou konfety,“ přidal se Mazanec a opodál stojící trenér Moták s úsměvem na rozhovor gólmanů navázal. „Aby někdo nežádal opakování ceremoniálu. Tohle jsou ty příjemné starosti,“ smál se Moták.

Třinec nekončil základní část úplně zdařile. Tři porážky ze čtyř posledních zápasů před play off, včetně utkání v Českých Budějovicích (2:5), Motáka ale netrápí. „V tomhle a také v utkání na Kladně (2:5) jsme propadli výsledkově, především ale herně. Naopak doma s Pardubicemi (4:3 po nájezdech) a na Kometě (2:3 v prodloužení) jsme odehráli dobré zápasy. To nás zvedlo a vrátili jsme se do pozic, které jsme měli předtím,“ připomněl.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Oceláři Třinec vs. HC Dynamo Pardubice 4:3 snVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Jedno velké trápení si ale zkušený 59letý trenér ze závěru základní části odnesl. Prodloužení utkání proti Pardubicím nedohrál kvůli zlomenině holenní i lýtkové kosti obránce Jakub Jeřábek. „Keba je po operaci stále v nemocnici a na tu nohu se nesmí postavit. Přejeme mu všichni, ať se uzdraví co nejdříve,“ uvedl Moták.

Kdo zkušeného obránce s reprezentační minulostí v přesilovce zastoupí, ale soupeři prozrazovat nechtěl. „Máme dost kvalitních hráčů, probrali jsme to s kluky, kteří tu přesilovku hrají, a domluvili jsme se. Keba nám bude chybět, je to první bek do naší první přesilovky, takže tam ta spolupráce možná bude trošku váznout. Já ale doufám, že hráč, který ho tam nahradí, ho nahradí plnohodnotně,“ řekl Moták.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Banes Motor Č. Budějovice vs. HC Oceláři Třinec 5:2Video: Tipsport Extraliga / BPA

Čtvrtfinálová série mezi třetím Třincem a Českými Budějovicemi, které v předkole vyřadily tři nula na zápasy Karlovy Vary, odstartuje v neděli v 15 hodin ve Slezsku, na stejném místě se odehraje i druhé utkání v pondělí od 17 hodin. V dresu Motoru přijede do Werk Arény také čtyřnásobný mistr ligy právě s Třincem Milan Doudera.

„My ho máme rádi a chybí nám, byl velkou součástí kabiny. Ráno jsme se vždy slezli na kafi a hodně věcí probrali. Bude to teď asi více zvláštní pro něj než pro nás, protože bude hrát proti patnácti klukům, se kterými byl v kabině každodenně,“ usmíval se útočník Andrej Nestrašil. „Je to bek, kterého chce každý trenér, protože vždycky ví, co od něj v zápase očekávat, a který odvádí skvěle svou práci, už ani nevím, kolik sezon,“ zdůraznil Nestrašil.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.