Hlavní obsah

Litvínov - Vítkovice 2:3Výhru Vítkovic režírovaly americké posily

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Mueller 0 : 1
29. Kudrna 1 : 1
44. Mueller 1 : 2
48. Bukarts 1 : 3
56. Stránský 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Vítkovic zvítězili v 1. kole extraligy na ledě Litvínova 3:2. Výhru režírovaly americké posily, které Ostravané přes léto přivedli. Dvě branky dal Peter Mueller, jenž přišel z Brna, ale v bodování jej předčil spoluhráč a krajan Peter Krieger, jenž si angažmá vysloužil skvělou sezonou ve slovenském Zvolenu. V pátek se odvděčil jako autor všech tří gólových přihrávek. Za domácí vyrovnával v polovině utkání Andrej Kudrna a v 56. minutě už pouze korigoval stav Šimon Stránský. Vítkovičtí si tak vylepšili bilanci s Vervou - v uplynulé sezoně s ní získali jen dva body a na severu Čech vyhráli za tři body poprvé od prosince 2016.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hráči Vítkovic se radují z gólu.

Článek

Do utkání vstoupili mnohem lépe hosté. Už ve třetí minutě se dostal do střelecké příležitosti Fridrich, ale Zajíček ještě čisté konto udržel. To už však neplatilo po akci Vítkovic v 11. minutě, kdy Krieger po přečíslení litvínovské obrany našel zcela volného Muellera, jenž měl před odkrytou brankou snadnou cestu k premiérovému gólu v ostravském dresu po přestupu z Brna.

Domácí Jaks sice nastřelili v páté minutě tyčku, k většímu ohrožení Stezkovy branky se ale pak domácí dostali až v závěru třetiny - nejblíže k vyrovnání byl Zdráhal, jenže netrefil branku. Nepovedlo se to ani v úvodu druhé třetiny v přesilovce, v níž mohl naopak po brejku skórovat Krieger, ale mířil vedle. Vervě chyběl k vyšší efektivitě a tlaku lepší přechod středního pásma, který dobře vykrývala defenzíva Vítkovic.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Radim Šalda z Litvínova, Petr Fridrich z Vítkovic a brankář Litvínova Šimon Zajíček.

Srovnání stavu se Litvínov dočkal ve 29. minutě, kdy Zdráhal našel v mezikruží volného Kudrnu a jeho střela přesně zapadla za Stezkova záda. V dalším průběhu se šance přelévaly ze strany na stranu, ani jednomu týmu se však nepovedlo převzít vedení.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Ralfs Freibergs a brankář Litvínova Šimon Zajíček.

Boj o výhodu vedoucího gólu se přesunul i do třetího dějství. Získali ji hosté, kteří využili hned první přesilovku. V ní si zopakovali přesnou kombinaci Krieger s Muellerem a americký střelec opět zasouval puk do odkryté branky. Vítkovice pak vsadily na obranu a brejky, po jednom z nich potřetí v utkání nabil Krieger na gól, koncovým adresátem byl tentokráte Bukarts.

Domácí vrhli všechny síly do útoku, čtyři a půl minuty před koncem snižoval v přesilovce na rozdíl jednoho gólu Stránský. Téměř dvě minuty se pak pokoušela Verva o vyrovnání při hře bez brankáře, ale bez úspěchu.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Petr Gewiese z Vítkovic a Petr Straka z Litvínova před brankářem Alešem Stezkou.

1. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - HC Vítkovice Ridera 2:3 (0:1, 1:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 29. Kudrna (P. Zdráhal), 56. Š. Stránský (Jaks, Estephan) - 11. Mueller (Krieger, Mikuš), 44. Mueller (Krieger), 49. Bukarts (Krieger, Mikuš). Rozhodčí: Horák, Hejduk - Gerát, Hynek. Vyloučení: 1:4. Využití: 1:1. Diváci: 3139.
Litvínov: Zajíček - Jaks, Zile, Freibergs, Šalda, Strejček, Demel, D. Zeman - P. Zdráhal, Estephan, Abdul - Hlava, Š. Stránský, P. Straka - Fronk, M. Sukeľ, Kudrna - Chalupa, Helt, Zygmunt. Trenér: V. Růžička.
Vítkovice: Stezka - Mikuš, Grman, Gewiese, J. Stehlík, Koch, Raskob, L. Kovář - Bukarts, Krieger, Mueller - L. Krenželok, Marosz, Lakatoš - Fridrich, Lindberg, Bernovský - Dej, Chán, Lednický. Trenér: Holaň.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice