Hlavní obsah

Výměna navzdory prvnímu místu. Do Plzně se vrací Kubalík!

Praha
Aktualizováno

Fanoušci hokejové Plzně se můžou těšit, že v dresu Indiánů se bude na ledě opět prohánět jméno Kubalík. Západočeši totiž získali z Jihlavy na hostování do konce sezóny sedmadvacetiletého útočníka Tomáše Kubalíka, o pět let staršího bratra Dominika, který v Plzni působil do poloviny listopadu, než si ho z hostování stáhla švýcarská Ambri-Piotta. Do Jihlavy naopak aktuální lídr extraligové tabulky pouští rovněž do konce probíhajícího ročníku jiného forvarda Petra Straku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dominik Kubalík z Plzně (vlevo) a jeho starší bratr Tomáš Kubalík z Jihlavy. Ten teď do konce sezóny posílí tým Západočechů.

Článek

„Trenéři chtěli vyššího energického útočníka, měli jsme více možností, ale nakonec se rýsovala tahle jako nejlepší. Petrovi moc děkujeme za dosavadní práci v Plzni, takové výměny se občas dějí, takový je prostě hokej, přejeme mu, ať se v Jihlavě daří," prohlásil pro oficiální plzeňské stránky sportovní manažer klubu Tomáš Vlasák.

Tomáš Kubalík je odchovancem plzeňského klubu, v minulosti za něj už odehrál 93 extraligových zápasů. Po sezóně 2008/09 zamířil za oceán, v NHL se ale výrazněji neprosadil, za Columbus nastoupil do 12 utkání. Po návratu ze zámoří si vyzkoušel Kontinentální ligu za pražského Lva či Slovan Bratislava, působil i ve finské nejvyšší soutěži v Kuopiu či týmu Vaasa Sport, hrál i v německém Ingolstadtu.

Na podzim loňského roku se starší z bratrské dvojice Kubalíků vrátil po devíti letech do domácí extraligy, když posílil nováčka z Jihlavy. V probíhající sezóně odehrál za Duklu 32 duelů s bilancí pěti branek a sedmi asistencí.

I Straka je plzeňským rodákem a odchovancem klubu, který Škodovku v létě posílil po osmi sezónách strávených v zámoří (v NHL odehrál tři zápasy za Philadelphii). V aktuální sezóně nechyběl v jediném utkání Západočechů, připsal si osm gólů a čtyři přesné přihrávky.

Reklama

Související témata: