Hlavní obsah

Vyřazení od Kladna si neberu osobně. Nejsem tenista, tvrdí pardubický Bartek

Kladno

S vyřazovacími boji se snad úřadující mistři z Pardubic nemohli rozloučit symboličtěji. V rozhodujícím pátém zápase předkola hokejového play-off nedali ani gól, Kladnu naopak na postup do čtvrtfinále stačila jediná trefa. Kouč Miloš Říha si pak posteskl, že na rozdíl od soupeře první útočná formace Východočechů zůstala za očekáváním. „Samozřejmě jsem svou úlohu nesplnil, ale osobně si vyřazení neberu. Nejsem tenista,“ prohlásil slovenský útočník Martin Bartek, který nenaplnil vizitku kanonýra a v sérii zaznamenal jediný gól.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Pardubický Bartek (vpravo) ujíždí plzeňskému Hamanovi.

Článek

Co se vám bezprostředně po vypadnutí honí hlavou?

Nic, je prázdno.

Souhlasíte, že sérii rozhodla zejména vaše mizerná koncovka?

Dá se to tak říct. Někdy to tak prostě je, že čím víc se člověk snaží, tím míň padají góly. Ve čtvrtek to bylo o jednom góle. Zatímco já jsem trefil břevno, oni o pár minut později dali gól.

Překvapilo vás Kladno svou houževnatostí?

Hlavně šlo o to, že jsme se neprosadili my, jako první útok. Říkal to i Pavel Patera, že právě na naši první řadu se Kladno zaměřilo, což mu vyšlo. To nás ale neospravedlňuje.

Berete si vyřazení osobně? Pardubice na vaše střelecké schopnosti spoléhaly...

Osobně bych si to bral, kdybych byl tenista. Ale tenista nejsem, jsme jedno mužstvo. Samozřejmě že mám svou roli, kterou jsem nesplnil, protože mi to tam nepadalo. Ale rozhodně bych všechno neházel na jednoho člověka.

Jaký máte dojem z celé sezóny?

Nezachytili jsme začátek ani střed a potom už jsme jen doháněli ztrátu.

Nemohly vám právě kvůli mohutnému finiši z konce základní části chybět proti Kladnu síly?

Určitě ne, o tom to nebylo. Prostě jsme nedávali góly a bez toho se nedá vyhrát.

Vám v Pardubicích končí smlouva, už jste rozhodnutý, co bude dál?

Nejsem a pár minut po zápase to nechci řešit. Uvidíme, co bude. Malá nám jde do školy, takže bych to chtěl vědět, už jen kvůli rodině, co nejdřív.

Rád byste pokračoval v Pardubicích?

K tomu bych se nechtěl vyjadřovat. Uvidíme, jak to všechno dopadne a kde nakonec skončím. Určitě se ale nevrátím do Slovanu Bratislava.

Reklama

Související témata: