Hlavní obsah

Výrazně obměněná Mladá Boleslav začala trénovat na ledě, ještě bez Aaltonena

Výrazně pozměněný hokejový tým Mladé Boleslavi dnes zahájil další část přípravy na nadcházející extraligovou sezonu. Na prvním tréninku na ledě chyběl hlavní trenér Jiří Kalous, který je s juniorskou reprezentací ve Finsku, a jedna z hlavních letních posil osmatřicetiletý finský reprezentační útočník Juhamatti Aaltonen, jež se k novým spoluhráčům připojí příští týden.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Mladé Boleslavi poprvé na ledě v rámci letní přípravy.

Článek

"Jsme domluveni, že se připojí 1. srpna," řekl sportovní ředitel Bruslařů Martin Ševc novinářům po dnešním tréninku. "Docela jsem byl překvapený z jeho přístupu, protože mě zajímalo, jaké má v jeho letech cíle. Ještě na konci minulé sezony se ale do poslední chvíle rval o mistrovství světa, takže kvalita u něj nesporně je. Když jej využívá i finský nároďák. Hodně si od něj slibujeme," uvedl Ševc na adresu mistra světa z roku 2011, který ještě v dubnu bojoval o start na letošním MS.

Středočeši po předešlé sezoně, ve které vypadli v předkole play off a celkově obsadili 10. místo, výrazně pozměnili tým. Skončili brankář Gašper Krošelj, obránci Alex Lintuniemi, Pavel Pýcha, David Štich a útočníci Ondřej Najman, David Šťastný, Maris Bičevskis, Kelly Klíma, Mário Lunter, Martin Beránek nebo Daniel Přibyl. Na jejich místa přišli Jan Růžička, Filip Pyrochta, Zach Osburn, Jan Štibingr, Filip Suchý, Matti Järvinen, Pavol Skalický nebo Aaltonen.

Foto: BK Mladá Boleslav

Sportovní ředitel Bruslařů Martin Ševc

"Věděli jsme, kde nás tlačí bota. Bylo to hlavně v produktivitě a snažili jsme se na to zaměřit. Až sezona ukáže, jestli se nám to povedlo, nebo ne. Udělali jsme ale vše proto, abychom to zlepšili," řekl Ševc, podle kterého se Mladá Boleslav při posilování zaměřila i na zlepšení fyzických parametrů týmu. "Potřebujeme přitvrdit v předbrankovém prostoru. My jsme měli menší kádr, proto jsme šli i touto cestou," přiznal Ševc.

Řada zejména zahraničních hráčů se doposud připravovala individuálně, nyní na ledě bude tým kompletní. "Věřím, že všichni budou připraveni. Teď jsme podstoupili testy, takže jsme si vyzkoušeli, jak na tom jsou. Navazujeme vlastně jen na přípravu, kterou máme za sebou. Je to pro nás takový společný začátek," řekl asistent trenéra Petr Haken.

Bruslaře čeká před startem extraligy osm přípravných zápasů, první sehrají ve čtvrtek 3. srpna, kdy se představí v Liberci. Poslední je čeká o pět týdnů později doma proti prvoligové Slavii. Do extraligy vstoupí 15. září v Liberci.

Program přípravných zápasů:
čtvrtek 3. srpna: Bílí Tygři Liberec - BK Mladá Boleslav (17:00)
úterý 8. srpna: BK Mladá Boleslav - Energie Karlovy Vary (17:00)
čtvrtek 10. srpna: Verva Litvínov - BK Mladá Boleslav (17:30)
úterý 15. srpna: Sparta Praha - BK Mladá Boleslav (v Poděbradech, 17:30)
čtvrtek 17. srpna: BK Mladá Boleslav - Bílí Tygři Liberec (17:00)
čtvrtek 24. srpna: BK Mladá Boleslav - Verva Litvínov (17:00)
úterý 29. srpna: Energie Karlovy Vary - BK Mladá Boleslav (17:30)
čtvrtek 7. září: BK Mladá Boleslav - Slavia Praha (10:30)

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 19 : 00
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec