Hlavní obsah

Klepiš prodloužen, Frolík na cestě. S nejdůležitějším podpisem však Jágr přichází nyní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před pár dny se domluvili na prodloužení smlouvy s Jakubem Klepišem, blízko dohody jsou i s dalším útočníkem Michaelem Frolíkem naposledy působícím v Liberci. V pondělí však z Kladna dorazila ta nejzásadnější zpráva. Dres Rytířů bude i nadále oblékat kapitán a jejich nejproduktivnější hráč uplynulé sezony Tomáš Plekanec.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kapitán Kladna Tomáš Plekanec.

Článek

„Když jsme s Plekym po baráži mluvili a řekl nám, že chce pokračovat i příští rok, tak pro nás bylo prioritou ho udržet a domluvit se s ním na nově smlouvě. Jednání byla trošičku delší, ale jsme rádi, že jsme se nakonec domluvili a Pleky přidá další sezonu v našem dresu. Všichni víme, jak je pro nás důležitý," uvedl sportovní manažer Rytířů Jiří Burger.

A statistiky jeho slova potvrzují.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Rytíři Kladno (@rytirikladno)

Přestože Kladno bylo v posledním ročníku nejhorším týmem extraligy a o setrvání v ní nakonec muselo bojovat v baráži se Zlínem, čtyřicetiletý Plekanec byl suverénně nejlepším hráčem Středočechů.

Majitel stříbra a dvou bronzů z MS posbíral v 52 zápasech základní části 49 bodů za 16 branek a 33 asistencí a byl třetím nejproduktivnějším hráčem soutěže. A o jeho univerzálnosti, kdy jej trenéři mohou využívat na přesilovkách i oslabení, ani nemluvě. Vždyť na ledě trávil majitel více než tisícovky startů v NHL v průměru přes 23 a půl minuty za zápas.

Rytíři vlastněné Jaromírem Jágrem tak aktuálně mají pod smlouvou svého prvního, třetího, čtvrtého i pátého nejproduktivnějšího hráče uplynulé sezony. Neudrželi jen Adama Kubíka, jenž zamířil do Českých Budějovic.

Kladenští naopak jako posily přivedli obránce Karla Klikorku a Chrise Marteneta a útočníky Denise Kusého, Devena Sideroffa a Jakuba Strnada.

Reklama