Hlavní obsah

Cesta do extraligy vede přes ranec peněz, řekl trenér Vsetína

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Postupně se lepšili a byli Kladnu důstojným soupeřem, avšak stejně jako loni Zlínu se nepovedlo vsetínským hokejistům vyhrát v baráži o extraligu ani jeden zápas. Kouč Valachů Jiří Weintritt přesto našel po posledním čtvrtém duelu série, v němž měl jeho tým k úspěchu jednoznačně nejblíž (3:4), pro svoje hráče slova chvály.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: VHK Robe Vsetín vs. Rytíři Kladno 3:4Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Baráž, 4. zápas: Vsetín - Kladno

„Kromě druhého zápasu v Kladně, v němž jsme se porazili sami individuálními chybami, jsme byli ve všech třech ostatních střetnutích Rytířům vyrovnaným soupeřem. Statečně jsme Kladenským vzdorovali. Rozhodovaly malé detaily. Třeba výkony brankářů,“ hledal Weintritt příčiny, proč se všechny barážové duely nakonec překlopily na stranu středočeského celku.

Prozradil, že se ve Vsetíně už od loňského jara snažili složit tým, který bude mít hodně dlouhou sezonu. „To se povedlo. Vybírali jsme takové hokejisty, kteří typologicky zapadli do našeho herního systému, avšak naší podmínkou zároveň bylo, aby měli i charakter. To se podařilo. V kabině se vytvořila výborná parta. S tímto mužstvem to byla úplně jiná práce než v předchozí sezoně, v níž jsem tým zdědil,“ tvrdil.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Vsetín - Kladno 3:2 (42. Š. Bláha)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Weintritt se hned díval do budoucna. Je přesvědčený, že i při současném systému baráže o nejvyšší soutěž, který vůbec nenahrává prvoligovému premiantovi, lze do budoucna mezi elitu postoupit.

„Možná to zní neskromně. Pokud se ale poučíme nejen z této, ale i předchozích baráží, může podle mého názoru vítěz první ligy proti poslednímu extraligovému celku uspět. Já jsem byl hodně příjemně překvapený, že i po třech náročných sériích v prvoligovém play off jsme se dokázali Kladnu vyrovnat v pohybu,“ naznačil Weintritt, co ho opravňuje k optimismu.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Vsetín - Kladno, vítězná branka kladenského Matyáše FilipaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Okamžitě však dodal, že touha dostat se přes složitou baráž do extraligy musí být podložena také ekonomickými možnostmi. „Bude to stát ranec peněz. Je jasné, že sehnat dostatek financí není snadné. Chce to ale mít široký kádr čítající osmnáct kvalitních útočníků a jedenáct beků. A samozřejmě to vyžaduje, abychom disponovali dvěma velmi dobrými gólmany,“ uvedl v narážce na to, že při zranění jedničky Žukova Vsetínští na brankářském postu za Kladnem zaostávali.

Trenér Rytířů Otakar Vejvoda výkony vsetínských hokejistů ocenil. „Před rokem jsme od začátku baráže tušili, že máme nad Zlínem herně navrch. Letos to bylo trochu jiné. Vsetín chtěl hrát víc hokej. Má velice šikovné útočníky, kteří jsou silní na puku,“ pochválil poraženého soupeře.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Vsetín - Kladno, radost Rytířů po udržení extraligové příslušnostiVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Uznal, že minimálně tři ze čtyř barážových zápasů byly hodně vyrovnané. „V náš prospěch nakonec rozhodly maličkosti. Kupříkladu výtečné výkony našeho brankáře Brízgaly. Jsme hrozně rádi, že jsme barážovou sérii znovu zvládli. Na rozdíl od Vsetína, který neměl co ztratit, jsme mohli přijít o všechno,“ oddechl si Vejvoda.

Reklama