Hlavní obsah

Za životní trefu pověsí Svoboda hokejku na zeď, za postup bude asi pivo

LIBEREC

Bojoval a přišla odměna. A dvojitá - 66 sekund před koncem základní hrací doby vyrovnal, vynutil Slavii prodloužení ve čtvrtfinále s Libercem. Vrchol scénáře se ale teprve psal. Vystřelila kometa jménem Tomáš Svoboda. Jeho gól v 74. minutě odšpuntoval gejzír radosti. Slavia postoupila, Liberec, který byl blízko velkolepému obratu, propadl do stavu mizérie. „Třetí třetina byla super, bylo to srdíčko,“ přiznal nejlepší slávistický střelec v play-off.

Foto: Petr Horník, Reuters

Tomáš Svoboda se raduje se spoluhráčem Vondrkou z rozhodujícího gólu Slavie.

Článek

Oddychli jste si, vedli jste už 3:1 na zápasy, ale v posledním sedmém utkání jste byli pár sekund od konce sezóny. Je toho docela dost, ne? Je to euforie, že jsme to zvládli, i když až v sedmém utkání. Mohli jsme to uhrát doma v nájezdech, ale takový je hokej, jsem rád, že to dopadlo takhle.

Kam zařadíte postupový gól ve své kariéře? Určitě životní trefa. Zařadil bych to na první místo, možná bych to srovnal s nějakým gólem na mistrovství světa dvacítek, ale tohle nás posunulo dál, je to hezký pocit.

A co vítězná hokejka, půjde jako ozdoba na zeď? Možná jo.

Co jste prožíval pět minut před koncem za stavu 1:3? Říkali jsme si, že to může být poslední třetina v sezóně. Není se na co šetřit, šli jsme do toho naplno. Napadali jsme, tak jak jsme chtěli hrát celý zápas. Bohužel jsme to hráli až posledních pět minut, ale zaplaťpánbůh to vyšlo.

A co prodloužení, Liberec měl určitě navrch, že? Naštěstí to vyšlo. Už jsme to udělali i párkrát i v sezóně, takže jsme věděli, že mužstvo na to máme, a když do toho dáme všechno, tak dokážeme porážet i papírově lepší mužstva. Máme tým, který nemá extra jména, jsou to samí bojovníci a myslím si, že jsme to jen potvrdili.

Liberecký kouč Jiří Kalous nedovedl tým do semifnále.foto: Petr Horník

Kolik máte sil? Druhá slávistická série v tomto play-off byla hrána na plný počet zápasů. Síly ubývají, ale není nad čím přemýšlet, jestli se bude hrát další série nebo může být konec. Do toho musí jít člověk naplno.

Čeká vás Třinec, vítěz základní části, co k němu říci? Má solidní kádr, perfektní hráči se zápasy z NHL, ale určitě tam nepojedeme s tím, že bychom sérii prohráli. Ukázali jsme v sezóně, že můžeme hrát proti komukoliv, jedeme tam bojovat jako do Liberce.

Co vás čeká v příštích dnech? Nějaký volno, regenerace, potom pojedeme udělat dobrý výsledky.

A nějaká odměna za postup? Každý toho má plné brýle, ale jedno pivo bude asi povelený.

Reklama

Související témata: