Hlavní obsah

Začal s Čechy, dohrál s Američany. Změna? Jen v tom, že jsem přešel do angličtiny, smál se Fridrich

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvě třetiny pátého utkání čtvrtfinále byla Kometa na ledě Vítkovic nebezpečnější a odhodlanější. Nenašla ale recept na skvělého Aleše Stezku, který si ve třináctém utkání kariéry v play off připsal premiérové čisté konto. Vítkovice zvítězily 1:0, jediný gól obstaral po drzém útočném výpadu Petra Fridricha po levém křídle a nahrávce před branku Peter Mueller. Vítkovicím schází k postupu do semifinále jediné vítězství.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Rhett Holland z Brna a Petr Fridrich z Vítkovic.

Článek

„Koutkem oka jsem tam Petera před brankou viděl, tak jsem to tam poslal," usmíval se autor jediné gólové nahrávky Fridrich, jenž utkání začal ve čtvrtém útoku vedle Čechů Petra Chlána a Vojtěcha Lednického. Od začátku třetí části ale zaskakoval za Robertse Bukartse, kterého trenér Miloš Holaň nechal po nemoci odpočívat.

„Cítil jsem, že ne všechny útoky hrají úplně dobře. Někdy tenhle tah vyjde, jindy ne. Tentokrát bylo zařazení Fridricha do první formace asi klíčovým momentem, protože udělal parádní akci. A Peter Mueller se v tom prostoru moc často nemýlí," pochválil 22letého reprezentačního útočníka Holaň.

„Doufám, že mi tahle nahrávka teď pomůže i ke gólu, protože těch šancí mám fakt hodně. Věřím, že v pravou chvíli, kdy to bude nejvíc potřeba, mi to tam spadne," popisoval Fridrich, jemuž přesun k americkým parťákům Mullerovi a Kriegerovi žádný problém nedělal.

A to ani v komunikaci. „Jen jsem z češtiny přešel do angličtiny. Ta nahrávka už tak byla v angličtině," smál se Fridrich.

Vítkovice přečkaly všechny šance Brna i díky dalšímu skvělému podvečeru brankáře Stezky, který zneškodnil šance Horkého, Okála, Holíka i Ďalogy. „Byl stejný, jako vždycky, parádně nás podržel, je to základní článek našeho týmu. Jsme moc rádi, že ho máme. Byl to znovu hodně těžký zápas, dlouho bez gólů, ze začátku trošku nervózní. Bylo to o tom, kdo dá první gól. Myslím, že jsme to zvládli dobře a když dal Peter branku, už jsme Kometu k ničemu nepustili," vykládal Fridrich.

Série se k šestému zápasu přesouvá do Brna a Ostravané věří, že v pondělí budou hrát proti Kometě v této sezoně naposledy. „Bude to obrovsky těžké. Stejně jako předchozí zápasy. Nachystáme se, podíváme na video, zhodnotíme a připravíme, aby se sedmý nemusel hrát," přál si Fridrich.

Reklama