Hlavní obsah

Začátek roku Petru Strakovi svědčí. I druhý extraligový hattrick dal v lednu

Litvínov kvůli covidové nákaze nastoupil na ledě Vítkovic v poslepované sestavě, přesto domácí tým deklasoval 6:1. Polovinu branek vítězů obstaral útočník Petr Straka, který si do Ostravy zajel pro druhý extraligový hattrick kariéry.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Viktor Hübl, Petr Straka a Lukáš Stehlík z Litvínova.

Článek

Ten první zapsal loni také v lednu. Proti Třinci, a ještě v dresu Plzně. „To je asi náhoda. Málokdo jde do zápasu s tím, že dá hattrick," culil se 29letý útočník, který do utkání 42. kola vstřelil v této sezoně pouhé čtyři branky. „Dlouho mi to tam nepadalo, tak jsem se snažil se z toho nehroutit. Jsem rád, že se to zase povedlo. Především mě ale těší, že jsme vyhráli, protože ty body hodně potřebujeme," pokračoval Straka.

Vydařenou premiéru v litvínovském dresu prožil na ledě Vítkovic také brankář Jakub Neužil. Zaskočil za Denise Godlu, který společně s několika dalšími spoluhráči s příznaky nemoci covid-19 do Ostravy ani neodcestoval, a téměř 54 minut držel čisté konto. Přišel o něj až v oslabení po střele Jana Hrušky.

„Několikrát nás tam dobře podržel. Bylo to hodně o naší efektivitě. Ten zápas byl daleko vyrovnanější, než ukazuje výsledek," chválil Straka brankáře, který na sever Čech přišel v průběhu sezony ze Sparty Praha. Od listopadového přestupu ale nastupoval výhradně v první lize.

„Nebylo to pro něj jednoduché. Vítkovice jsou nahoře, hrají dobrý hokej. Ale šanci stoprocentně využil. Chytal výborně, rozehrával. I díky němu jsme si vítězství zasloužili," těšilo obránce Patrika Demela, který do Litvínova v minulé sezoně zamířil právě z Vítkovic.

Dres ostravského týmu ale v extralize nikdy neoblékl.

„I proto asi tyhle zápasy nijak emotivně neprožívám. Ale vzpomínky mám. Jsem odchovanec Poruby, ale Vítkovice se podílely na mém rozvoji. Hrál jsem s Petrem Fridrichem, který dneska patří do základní sestavy Vítkovic," vykládal Demel.

Právě bývalý Demelův spoluhráč po utkání moc dobře věděl, že Vítkovice po senzační čtvrteční výhře v Brně (6:3) tentokrát neodehráli dobrý zápas. „Dostali jsme šest gólů, to se blbě hodnotí. Nepodařil se nám vstup do druhé třetiny, a přestože jsme tam několik šancí měli, nic nám tam nespadlo. Ve třetí se nám hra úplně rozpadla. Nedokázali jsme se dostat přes střední pásmo, nešla nám rozehrávka a nabízeli jsme jim brejky, které oni využívali," popisoval Fridrich.

Rozladěný byl tentokrát i trenér Vítkovic Miloš Holaň. „Výsledek je krutý, ale zasloužený. V první jsme je přehrávali, ale nebyli jsme vůbec produktivní. Naopak Litvínov nás snad z každé šance potrestal. Hrnuli jsme to před sebou, zkoušeli jsme míchat sestavou, ale nemělo to žádný efekt," vykládal.

Reklama

Související témata: