Hlavní obsah

Zachar shodil opici ze zad. Jsem rád, že jsem to protrhl, radoval se

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na vstřelený gól v sezoně dosud čekal, ten první si Marek Zachar schoval až na led Liberce, za který ještě v minulé sezoně hrál a kde hokejově vyrůstal. K triumfu Hradce Králové 6:3 nad svým bývalým zaměstnavatelem přispěl i asistencí. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhl, i když to bylo proti Liberci,“ radoval se Zachar.

Foto: Mountfield Hradec Králové

Marek Zachar se poprvé v sezoně trefil.

Článek

Po minulém ročníku odmítl s Bílými Tygry prodloužit smlouvu a přesídlil na východ Čech. Když nyní ve 28. minutě zvýšil na 3:1, pocity se v něm mísily.

„Nevěděl jsem totiž, jestli se mám radovat... V Liberci jsem vyrůstal a je to něco speciálního, když sedím na druhé straně. Samozřejmě jsem však za gól rád, obzvlášť když to byl můj první v sezoně. Určitě mi zvýší sebevědomí. Jak se říká, z hráče spadne ta opice na zádech," usmíval se Zachar.

A kouč Tomáš Martinec souhlasil. „Jsem přesvědčený, že gól mu pomůže. Jsem rád, že je v naší organizaci. Odvádí skvělou práci. V úvodu soutěže měl spoustu šancí, bohužel je nedokázal proměnit. Věřím, že jeho výkony budou ještě lepší, teď to konečně prolomil a začnou mu tam branky padat," pověděl.

V předchozích devíti duelech Zachar vyslal na branku celkem devatenáct střel, ujmula se až ta v Liberci, kde se k němu odrazil puk před gólmana Kváču. „Zavřel jsem oči a jen jsem do něj plácnul. Asi to takhle budu muset dělat častěji," vtipkoval.

Za výhru vypsal v kabině prémii. „Kdybych uměl péct, tak možná něco upeču, ale neumím, musím zaplatit. Pilka (Pilař) mě určitě zkásne," věděl 24letý útočník, který se na led vrátil po zranění v pátek proti Pardubicím a pod Ještědem se již objevil v prvním útoku.

„Měli jsme celý zápas dobrý pohyb. Jen ve třetí třetině jsme se možná trochu báli hrát a aktivita se překlonila na libereckou stranu," zhodnotil poslední část, kdy Tygři stáhli tříbrankové manko na rozdíl jediné trefy. Dvakrát však inkasovali při power play.

Kromě Zacharova střeleckého půstu tak ukončili Hradečtí i sedm zápasů dlouhou sérii proher na ledě Liberce. „Jsme šťastní, že jsme tady dokázali vyhrát po hodně dlouhé době. Od začátku zápasu jsem z týmu cítil velkou energii a velkou touhu tady uspět. Myslím si, že výborným pohybem jsme Liberci dělali problémy a oproti minulému zápasu jsme zlepšili hru v osobních soubojích, což byl tentokrát klíč k úspěchu," zhodnotil Martinec.

Reklama