Hlavní obsah

Žádný konec! Liberec i Pardubice poprvé slaví, čtvrtfinálové bitvy budou pokračovat

Aktualizováno

Další dva semifinalisty mohla po sobotních zápasech poznat Tipsport extraliga. K již jistému Třinci se nepřidala Sparta, která ve čtvrtém zápase podlehla na ledě Liberce 2:4 a stav série je tak 3:1 pro Pražany. A ani druhý sobotní duel postupujícího nepřinesl. Pardubice poprvé srazily České Budějovice, když zvítězily 3:2 a vrátily tak sérii na jih Čech.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva brankář Českých Budějovic Dominik Hrachovina a Anthony Camara z Pardubic.

Článek
Fotogalerie

S touhou vrátit čtvrtfinálovou sérii do Prahy nastupovali hokejisté Liberce ke čtvrtému zápasu série proti pražské Spartě. V zajímavé první třetině však přes šance na obou stranách branky nepadly, fanoušci se tak dočkali až v 24. minutě, kdy se prosadil Klepiš a zajistil Tygrům vedení.

Podobně jako v pátek se však domácí dlouho neradovali. O čtyři minuty později totiž překonal Kváču pohotovou střelou Polášek. Domácí si vzali těsný náskok ještě do konce druhé části zpět, když využil přesilovou hru Najman.

Potřetí rozjásal liberecké fanoušky v 51. minutě Rosandič, který zvýšil na 3:1 a Bílí Tygři tak poprvé v sérii vedli o dvě branky. O čtyři minuty později fantastickým zákrokem vychytal Kváča Řepíka, ale hosté udeřili prakticky vzápětí, když se prosadil Pavelka a zadělal na drama. Více však už Sparta nestihla, Liberec naopak v závěrečné power play Pražanů díky Grígerovi uzavřel skóre na konečných 4:2.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Jan Buchtele ze Sparty a Jan Šír z Liberce.

Skvělý úvod Dynama rozhodl

Ve velkém stylu vstoupili do zápasu o vše hokejisté Pardubic proti Českým Budějovicím. Po dvanácti sekundách už mohli domácí fandové slavit úvodní branku utkání, když se prosadil Paulovič. A tím slovenský útočník neskončil. O šest minut později podruhé překonal hostujícího Hrachovinu a zajistil Dynamu pohádkový vstup do utkání.

Na další branku si ale fanoušci museli počkat až do 47. minuty a k smutku většiny z nich se o ni postarali hosté, když Voženílek z přesilové hry poprvé překonal Frodla. Potenciální drama už o necelé dvě minuty později utnul Anděl, který vrátil Dynamu dvoubrankový náskok. Jihočeši v závěrečné power play snížili díky Valského trefě na jednobrankový rozdíl, více však už nestihli a utkání prohráli 2:3.

Foto: David Taneček, ČTK

Brankář Českých Budějovic Dominik Hrachovina dostává gól.

Tipsport extraliga - play off, čtvrtfinále
Liberec - Sparta 4:2
Branky  24. Klepiš, 33. Klapka, 51. Rosandič, 60. Gríger - 26. Polášek, 55. Pavelka
Pardubice - České Budějovice 3:2
Branky: 1. a 7. Paulovič, 49. Anděl - 57. Voženílek, 60. Valský

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice