Hlavní obsah

Základní část pro Dynamo. O úspěchu rozhodne play off, cílem je jiný pohár, zní z Pardubic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubičtí hokejisté opět po roce ovládli základní část extraligy, již dvě kola před koncem dlouhodobé fáze soutěže si zajistili Pohár Jaroslava Pouzara. Definitivní pojistku přinesla úterní výhra nad Karlovými Vary (6:2). Útočník Dynama Tomáš Hyka, jenž vstřelil Energii dva góly, ocenil v rozhovoru s novináři konstantní výkonnost celého mužstva.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Tři týmy v rámci padesátého kola nastoupily ve speciálních dresechVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Za vítězstvím v základní části směřovalo Dynamo výkony po celou sezonu. Z 50 extraligových utkání jen v pěti případech nedosáhlo na body. „Obhajoba není jednoduchá, je to skvělý pocit. Neměli jsme v sezoně vyložené výpadky. Všichni šlapali, jak měli. Gólmani nás drželi, góly jsme dávali, fungovaly nám přesilovky i hra v oslabení. Je to vše propojené. Jsem jen rád, že v takovém týmu mohu být,“ prohlásil třicetiletý útočník.

Pardubické mužstvo má na kontě 117 bodů a ve zbývajících zápasech může ještě překonat rekord Liberce, který v sezoně 2015/16 nastřádal ještě o bod více.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Dynamo Pardubice vs. HC Energie Karlovy Vary 6:2Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Určitě je úspěch, že jsme vyhráli dvakrát za sebou, ale my se soustředíme na jiný pohár,“ motivoval pro klubový web před blížícím se play off Robert Kousal. I Hyka přiznává, že Dynamo chce dál vyhrávat v play off, kde se bude rozhodovat o úspěchu sezony. „Chceme do něj vstoupit v nejlepší formě, k čemuž potřebujeme vyladit nějaké detaily. Myslím, že se nám to postupně daří,“ uvedl Hyka.

Vítězství v základní části těší i trenéra Pardubic Marka Zadinu. „K Poháru Jaroslava Pouzara máme velký respekt. Jsme rádi, že jsme obhájili prvenství z minulé sezony. Nadstavbou je to, že v play off můžete začínat každou sérii na domácím ledě, ale to je teď ještě daleko. Musíme dohrát základní část a připravit se na velký boj,“ poznamenal Zadina.

Jeho tým vyhrál v extralize sedmý zápas v řadě. „Soupeře jsme přehrávali bruslením, dělali jsme dobré věci, které tým dobře nasává a plní to, co má. Chceme hrát rychlý hokej v tempu, abychom byli agresivní. Celý tým maká a jde si za jedním cílem, kluci jsou dobře nastavení. A je jedno, zda jde o první, nebo čtvrtou formaci. Vyzdvihl bych opravdu celý tým,“ dodal Zadina.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:1

Pastrňák a spol. se přiblížili MS. Boston padl na ledě Toronta, rozhodne sedmý zápas
NačítámNačíst další články