Hlavní obsah

ZAOSTŘENO NA PLAY OFF: Flynn si měl zákrok rozmyslet, ale chybu si uvědomil, míní Antoš. Nájezdy by nechal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Se startem vyřazovací části extraligy přichází na Sport.cz nový videopořad nazvaný Zaostřeno na play off. S renomovanými osobnostmi tuzemské hokejové scény analyzuje, vážně a někdy i méně vážně, konkrétní sestřih a momenty z dění na ledě. V aktuálním díle expert a bývalý útočník Milan Antoš rozebírá faul Oscara Flynna na Michala Moravčíka i další vývoj série mezi Spartou a Libercem. A měly by podle něj ve vyřazovacích bojích rozhodovat nájezdy?

Zaostřeno na play off 4 s Milanem Antošem.Video: Sport.cz

 
Článek

Dnes na severu Čech za stavu 0:2 na zápasy pokračuje zajímavá čtvrtfinálová série mezi Bílými Tygry a Pražany, která probíhala celkem v klidu až do sobotního zákroku libereckého Flynna. Ten přistrčením těsně před mantinelem poslal Moravčíka do nemocnice a vyfasoval za to čtyřzápasový trest.

„Obránci jsou zvyklí chodit k mantinelu, je to jejich denní chleba, každý z nich to zažil tisíckrát. Moravčík ale neočekával od Flynna tak silný tlak, že to bude takový náraz. Špatně si srovnal nohy a byl z toho volný pád hlavou do mantinelu,“ mínil Antoš, že si sparťanský bek může zčásti za zranění sám.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Sparta - Liberec, faul Flynna na Moravčíka a následná bitka mezi střídačkamiVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Trest pro Flynna však nerozporuje. „Měl si rozmyslet, v jaké vzdálenosti od mantinelu na Moravčíka tlačí. Měl ho nechat přijet blíž k mantinelu a pak ho třeba dohrát. Pro Moravčíka to mohlo dopadnout ještě daleko hůř a nedivím se vyjádřením obráncům, kteří říkali, že tohle je fakt smrtelné,“ říkal extraligový mistr se Slavií.

Flynn hned po faulu věděl, že zákrok přepískl. „Na jeho ochranu hned k soupeři šel a zjišťoval, jestli je v pořádku. Uvědomoval si, že přehnal zákrok a Moravčíkovi šlo o život,“ ocenil Antoš.

Přesto se při odchodu libereckého útočníka do kabin strhla v tunelu mezi střídačkami pořádná mela a do sprch předčasně zamířili další čtyři hráči. „Je jedno, jestli by to vypuklo na ledě nebo v tunelu. Emoce k hokeji patří. Hokejisté jen bránili své spoluhráče,“ měl pro ně pochopení expert. „Akorát pořadatelé by měli zvládnout rozdělit střídačky, což ale jde v té rychlosti velmi špatně,“ uvědomoval si.

Očekává, že z klidné série se tak najednou stane vypjatý boj. „Určitě se emoce přenesou i do dnešního zápasu a budou gradovat. Trenéři budou mít těžký úkol, aby emoce ukrotili. Aby hráči šli hrát vyloženě hokej a nenechali se unést touhou po pomstě,“ tvrdil Antoš.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Sparta - Liberec, zranění libereckých obránců Dernera a BudíkaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Vedle Flynna bude Liberci chybět i nejzkušenější obránce Lukáš Derner. Čtyřicetiletého beka trefila Chlapíkova rána od modré čáry a zlomila mu nohu. „Stál bokem, trochu nešťastně. Z boku není výstroj tak pevná. Golfákem od modré je to taková pecka, že když ji schytáte do nohy, tak kost prostě praskne,“ popisoval Antoš. „Jednou se mi to stalo v Ústí, hodně bolestivé,“ vzpomínal.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Sparta - Liberec 3:2 sn, celé nájezdyVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Už po pátečním utkání Sparty s Bílými Tygry se hodně řešilo i téma samostatných nájezdů, které vyzněly lépe pro Pražany, jejich gólman Jakub Kovář si přesto postěžoval, že v play off by rozhodovat neměly. „Jinde ve světě běžné nejdou, u nás je to tradice. Kdyby bylo na mně, držel bych stejný systém, jaký je teď, tedy že do čtvrtého duelu série s nájezdy,“ prozradil Antoš.

Na druhou stranu si uvědomuje i preferenci samotných hokejistů. „V zákulisí vidím, že by přivítali, kdyby se hrálo pět na pět do rozhodnutí. Hokej je hra chyb a vždycky ta chyba nastane. Jen je otázkou, za jak dlouho,“ usmál se Antoš.

Reklama