Hlavní obsah

ZAOSTŘENO NA PLAY OFF: Smekám před rozhodčím Pilným, říká Šlégr a chválí Kometu za netradiční zážitek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Se startem vyřazovací části extraligy přichází na Sport.cz pravidelně každý týden nový videopořad nazvaný Zaostřeno na play off. S renomovanými osobnostmi tuzemské hokejové scény analyzuje, vážně a někdy i méně vážně, konkrétní sestřih a momenty z dění na ledě. V novém díle rozebírá člen Triple Gold Clubu Jiří Šlégr nejen úvodní výhru „svého“ Litvínova na ledě Komety, věnuje se však i východočeské sérii mezi Pardubicemi a Hradcem Králové a chválí rozhodčí za skvěle posouzený moment v duelu Třince s Českými Budějovicemi. A co ta netradiční rolba v Brně?

Zaostřeno na play off 3Video: Sport.cz

 
Článek

Obhájce titulu Oceláře v neděli dlouho deptal skvělý gólman Motoru Hrachovina, kterého až ve 43. minutě překonal svým vůbec prvním gólem v sezoně bek Nedomlel. V samém závěru třetí třetiny však mohli Jihočeši srovnat, po obrovském závaru před gólmanem Mazancem ale puk za brankovou čárou neskončil a naopak Nestrašil z protiútoku uzavřel na 2:0 pro Třinec.

Šlégr vyzdvihuje práci hlavního rozhodčího Luďka Pilného při mele před Mazancem. Ten díky výbornému postavení stále viděl puk, rozhodl se nepísknout a celá situace se tak mohla dohrát.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec - České Budějovice, závar před třineckou brankou a následný gól domácíchVideo: Tipsport Extraliga / BPA

„Před rozhodčím smekám, odvedl velice dobrou práci. Navíc s hráči celou dobu komunikoval. Říkal jim, že je puk volný v brankovišti a nechal to hrát. Dokonce se ohnul přes bránu, aby měl kontrolu nad pukem,“ chválí Šlégr rodáka z Černé u Bohdanče.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Kometa Brno vs. HC Verva Litvínov 1:2 snVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Radost mu pak udělal triumf Litvínova, jehož je odchovancem, v Brně. V deváté sérii nájezdů si připsal vítězný gól Ondřej Kaše, který sice předtím ve třetí sérii neuspěl, v osmé ale ano a rozhodl.

„Všichni lidi v Litvínově vnímají, že bratři Kašové splňují (na ně kladená) očekávání na jedničku. Ondra je hokejista par excellence a potvrdil to i v nájezdech, které nejsou úplně jednoduché, především na psychiku. Góly, které dává, a přehled, s jakým hraje, jsou fascinující,“ říká dvaapadesátiletý Šlégr na adresu staršího z bratrské dvojice.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Brno - Litvínov 1:2 sn (rozh. nájezd O. Kaše)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Provedení nakonec vítězného nájezdu, kterým pokořil brankáře Furcha, nemělo podle Šlégra chybu. „Ondra má přehled, jede s hlavou nahoře. V momentě, kdy se rozhodne vystřelit, to gólman absolutně nemůže stihnout. A Ondra ví, kam střílí,“ tvrdí Šlégr, kterého překvapilo, že v základní hrací době padly jen dva góly.

Na závěr ocenil nápad Komety, která během přestávek mezi jednotlivými třetinami vpouští na led i druhou rolbu. Ta však led neupravuje, nýbrž po něm vozí nadšené děti.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Brno - Litvínov, rolba v Rondu vozí během přestávky dětiVideo: Tipsport Extraliga / BPA

„Paráda, pro děcka to musí být krásný zážitek. Je to hezký nápad. Předpokládám, že jde o starší rolbu, která má teď vyhlídkový účel,“ míní Šlégr a připojuje i svou osobní vzpomínku, kdy se chopil role rolbaře.

„Svého času jsme v Litvínově jako hráči taky jezdili na rolbě při děkovačkách. Zul jsem brusle a šel jsem ji řídit. Lidi na to dodnes vzpomínají s nadšením,“ směje se někdejší vynikající obránce.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.