Hlavní obsah

ZAOSTŘENO NA PLAY OFF: Zaráží mě, že Řepík dostal tak nízký trest. Horší sekyra než Frolíkova, diví se Antoš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Během vyřazovací části extraligy nabízí Sport.cz pravidelně nový videopořad nazvaný Zaostřeno na play off. S renomovanými osobnostmi tuzemské hokejové scény analyzujeme, vážně a někdy i méně vážně, konkrétní sestřihy a momenty z dění na ledě. Hostem 11. dílu byl televizní spolukomentátor ČT a autor Břitvy na Sport.cz Milan Antoš a řeč se točila především o vyhecované semifinálové sérii Sparty s Třincem. Nejen o faulu Řepíka na Hrehorčáka, za který vyfasoval kapitán Sparty od šéfa disciplinárky Ujčíka stopku na dva zápasy.

Zaostřeno na play off 11Video: Sport.cz

 
Článek

„Vůbec nevím, kde se v Michalu Řepíkovi ta frustrace vzala. Od něj bych to fakt nečekal. Hokejku chytil jako sekyru a byl to jasný úmysl Hrehorčáka přetáhnout a ztrestat ho v zápase. Podle mě šlo spíš o Řepíkovu frustraci, než že by ho nechtěl udeřit,“ vrací se Antoš k momentu z nedělního čtvrtého utkání série, který předcházel gólu Vrány do prázdné branky na konečných 4:1 pro Slezany.

Stopka od disciplinárky na dva duely pro sparťanského kapitána Antoše překvapila. „Je pro mě zarážející, že dostal takhle nízký trest. Mluvil jsem se sparťanskými fanoušky a oni byli z tak nízkého trestu překvapení,“ dodává Antoš.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec - Sparta, vyhrocený závěr po gólu Ocelářů do prázdné brankyVideo: Tipsport Extraliga / BPA

A Řepíkovo seknutí srovnává s tím od kladenského Frolíka v základní části extraligy na vítkovického Raskoba, jehož vzal hokejkou přes ruce. Od Ujčíka Frolík dostal třízápasový trest. „Tohle je (od Řepíka) daleko horší seknutí na žebra. To jako bez pardonu,“ stojí si za svým Antoš.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Faul kladenského FrolíkaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

A souhlasí s třineckým Danielem Voženílkem, že Řepík měl po svém faulu zůstat na ledě, a ne se jet při následných bitkách schovat na střídačku. „Měl by zůstat na ledě a postavit se. I kdyby byl bit,“ míní Antoš.

S bitkami Daňa s Chlapíkem a Kundrátka s Kempným neměl žádný problém. „Pro mě to bylo jenom kočkování, i když to pro diváky může být velká zábava. Nic vážného se ale nestalo. Oba týmy daly najevo, že neustoupí. Bitky jsou v play off součástí hokeje, kdy se soupeře snažíte nějak zastrašit, dostat se mu pod kůži a trochu ho naštvat, aby se soustředil na jiné věci než hokej,“ uvažuje bývalý hokejový útočník a mistr extraligy se Slavií z roku 2003.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Oceláři Třinec vs. HC Sparta Praha 4:1Video: Tipsport Extraliga / BPA

Jedním dechem ale dodává, že sérii Sparty s Třincem, v níž Pražané vedou 3:1 na zápasy, si užívá. „Strašně se mi líbí, má grády. Přináší emoce a úplně všechno, co má play off mít. To, co chtějí lidi vidět. Ne všechny zákroky jsou košer a ty pak mají být potrestány,“ říká Antoš.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Hokejisté Pardubic slaví postup do finále Tipsport extraligyVideo: Tipsport Extraliga / BPA

To druhá semifinálová série, v níž Pardubice smázly Litvínov 4:0 na zápasy a po 12 letech se dostaly do extraligového finále, Antoše ani zdaleka tolik nestrhla.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Verva Litvínov vs. HC Dynamo Pardubice 5:6Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Hrozné zklamání. S velkým respektem a úctou k Litvínovu, tak série s Pardubicemi nepřinesla pro lidi vůbec nic. Prostě série se odehrála, bylo to 4:0 na zápasy a je konec. Pardubice to měly hodně jednoduché. Gratuluju jim, Litvínovem projely jako nůž máslem. Hradec ve čtvrtfinále je potrápil daleko víc,“ uzavírá Antoš.

Reklama