Hlavní obsah

Karlovy Vary - Třinec 4:5Západočeši zdramatizovali zápas s Třincem, nakonec ale prohráli

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Peterek 0 : 1
7. Hrabal 0 : 2
15. Polanský 0 : 3
32. Pech 1 : 3
33. Vachovec 2 : 3
43. Adamský 2 : 4
44. Zucker 3 : 4
49. Pech 4 : 4
65. Hrabal (rozhodující nájezd) 4 : 5
Záznam online reportáže

Hokejisté Karlových Varů sice dokázali proti Třinci smazat tříbrankovou ztrátu z první třetiny, přesto zápas 28. kola extraligy prohráli 4:5 po samostatných nájezdech. O výhře Ocelářů rozhodl obránce Josef Hrabal, který se prosadil i základní hrací době. Třinec tak Západočechy porazil podeváté za sebou.

Článek

Oceláři ovládli začátek zápasu. Do vedení se dostali již ve druhé minutě, když zaváhání domácí obrany využili přihrávající Adamský a střílející Peterek. O chvíli později nastřelil Růžička tyč Závorkovy branky.

Druhou branku si po Hrabalově nahození srazil do sítě MacDonald. V 15. minutě si vybral slabší chvilku i Závorka, který si střelu Polanského srazil puk za svá záda a následně přenechal místo v brance Energie Mensatorovi. Domácím v úvodní třetině nepomohly k zlepšení hry ani tři početní výhody. Naopak po skončení jedné z nich orazítkoval Varaďa opět tyč.

Ve druhé třetině se ale obraz hry změnil. Domácí byli mnohem aktivněji a i oni si začali vytvářet šance. Bicek a Pech své příležitosti ještě nevyužili, Ve 32. minutě se již domácí dočkali. Pech prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Definitivně zpět do zápasu dostal Energii o 50 vteřin později Vachovec, který si položil Hrubce a bekhendem zavěsil.

Po kontaktní brance se začal hrát útočný hokej z obou stran. Pohl ani Varaďa své tutovky nevyužili. Jedinečná příležitost k vyrovnání se Západočechům naskytla ve 38. minutě při minutu a půl trvající přesilovce pět na tři. Bránící trojice Slezanů se celkem bez problémů ubránila.

Úvodní minuty třetí třetiny přinesly Ovčačíkovo vyloučení, ve kterém domácí branku nevstřelili, naopak sami inkasovali. Dvoubrankové vedení získal Třinci zpět Adamský. I hosté však dnes byli v obraně zranitelní. Neuplynuly ani dvě minuty a Zucker po pěkné individuální akci opět snížil na rozdíl jediné branky. Ve 49. minutě, po střele Grmana, využily Vary Pechem přesilovou hru a bylo srovnáno.

Následně měli domácí i blízko k rozhodnutí, pátý gól ale nepřidali. Hrubec proti Bickovi vytáhl zákrok z kategorie zázračných, v prodloužení se neprosadili Pech ani Zucher. Rozhodlo se tak v nájezdech, na které se do branky Karlových Varů vrátil Závorka. Druhý bod ale získal Třinec.

HC Energie Karlovy Vary - HC Oceláři Třinec 4:5 po sam. náj. (0:3, 2:0, 2:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 32. Pech (Košťál, Bicek), 33. Vachovec (Skladaný, Zucker), 44. Zucker (Skuhravý), 49. Pech (Grman, D. Nosek) - 2. Peterek (Adamský, D. Květoň), 7. Hrabal, 15. Polanský, 43. Adamský (Zíb), rozhodující nájezd Hrabal. Rozhodčí: Pešina, R. Svoboda - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 3:9. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 2877.
Karlovy Vary: Závorka (15.-65. Mensator) - D. Nosek, J. Drtina, MacDonald, Gulaši, Grman, Gründling, J. Látal - Zaťovič, Pech, Bicek - T. Káňa, Vachovec, V. Polák - Skladaný, Skuhravý, Zucker - J. Heřman, Košťál, Pohl. Trenéři: Žemlička, Kverka a Kněžický.
Třinec: Hrubec - Hrabal, Zíb, Roth, Galvas, Lojek, Klouček, Ovčačík - M. Růžička, Bonk, Varaďa - D. Květoň, Peterek, Adamský - Klimenta, Polanský, Rákos - Hrňa, Zagrapan, Orsava. Trenéři: Turek a Janků.

Reklama

Související témata: