Hlavní obsah

Zaťovič odehrál sedmistý zápas v extralize. Udrželi jsme se na vítězné vlně, těší kapitána Komety

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brněnští hokejisté si závěr extraligového duelu s Karlovými Vary notně zkomplikovali, avšak nakonec Energii 3:2 na svém ledě přetlačili a dosáhli na čtvrté vítězství v nejvyšší soutěži v řadě.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Martin Zaťovič z Brna přebírá Lenky Plškové z vedení Komety dres za 700 zápasů v extralize.

Článek

Dvojnásobnou radost z dalšího triumfu měl kapitán Komety Martin Zaťovič, který k němu ve svém 700. extraligovém utkání přispěl asistencí Muellerovi na třetí gól, který se ukázal jako rozdílový.

„Dostal jsem před utkáním dres se sedmistovkou, ale pro mě bylo nejdůležitější, abychom se udrželi na vítězné vlně. To se povedlo. O to je to sladší," libuje si Zaťovič, který odehrál jubilejní střetnutí právě proti Varům, kde v minulosti působil a získal s nimi mistrovský titul. „Ještě zhruba tři tehdejší parťáci proti nám teď hráli," rychle spočítal.

Ví, že úvodní třetina se Brňanům příliš nepovedla. „Podržel nás ale brankář Sedláček. Po pauze se nám dařilo proměňovat přesilovky. Dvakrát jsme vedli o dva góly, avšak ke konci jsme se dopustili několika zbytečných chyb. Závěrečný tlak hostů jsme ale naštěstí ustáli. V této sezoně jsme předtím dvakrát v Karlových Varech padli, a tak jsme měli velkou touhu je konečně porazit," tvrdí Zaťovič.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Veliký závar před brankou Karlových Varů brankou neskončil

Cení si gesta obránce Energie Michala Plutnara, který v závěru odvolal brněnské vyloučení. „Klobouk dolů před ním. Asi věděl, že spadl sám," říká Zaťovič. Plutnar jeho slova potvrzuje. „Chtěl jsem se s pukem otočit a najel jsem do nějaké rýhy v ledu. Myslím, že by takhle zareagoval každý. Vzápětí jsme i ve hře pět na pět snížili na 2:3, a tak jsem si říkal, že se mně to vrátilo. Bohužel jsme si už nestihli vynutit aspoň prodloužení a již poněkolikáté jsme prohráli o jediný gól," lituje.

Naopak Kometa nyní prožívá nejlepší období v tomto extraligovém ročníku. „Pojmenovali jsme si chyby, které jsme dělali, a daří se nám je odstraňovat. V polovině základní části soutěže se konečně zvedáme," raduje se Zaťovič.

V neděli budou Brňané hostit poslední Zlín, s nímž ze dvou dosavadních utkání brali pouhé dva bodíky. „Znovu máme velikou motivaci zvítězit v základní hrací době. Musíme vyhrát i proto, abychom pak strávili následnou reprezentační pauzu, v níž budeme určitě pracovat na obnovení fyzičky, v dobré náladě," předsevzal si kapitán Komety.

Reklama

Související témata: