Hlavní obsah

Že to nejde bez Muellera? Vítkovice i po jeho zranění budou v Pardubicích útočit na čelo tabulky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Souboj o průběžně první místo extraligy, to je duel Vítkovic na ledě Pardubic. Ostravský celek je aktuálně třetí o skóre za Libercem, který však má odehraný jeden zápas navíc. Vítkovicím se daří, přestože se musejí obejít bez své zřejmě největší ofenzivní hvězdy. Peter Mueller, jenž přišel v létě z brněnské Komety, stihl odehrát tři zápasy, vstřelit čtyři góly a u dalšího asistovat, jenže pak skončil na marodce. Šlágru tohoto týdne se také věnujeme v pořadu Příklep na Sport.cz.

V čem tkví síla Vítkovic před šlágrem s Pardubicemi? Odpověď hledáme v PříklepuVideo: Sport.cz

 
Článek

„Milošovi Holaňovi se na začátku sezony velice povedlo, že vlastně první zápasy byl stěžejním hráčem Peter Mueller, ale už v tu dobu Miloš říkal: Pozor na to, protože jeden hráč vám tu sezonu neudělá," říká Tomáš Divíšek, jeden z hostů v hokejovém studiu.

„Peter se zranil a najednou vyskočili ti kluci, kteří nebodovali, nestálo to na nich. Tohle je hrozně silná věc, když máte lajny, které se dají zastupovat, a to teď Vítkovice i s výborným brankářem mají," obdivuje mistr extraligy z roku 2005, který si také zahrál NHL za Philadelphii.

Pardubice fungují už od začátku sezony. Diskuse z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Cesta na první místo však není jednoduchá. Vyhrát na ledě dosud vedoucích Pardubic nebude v této sezoně nic lehkého. Východočeši přes léto pořádně posílili a přes velké množství změn kádr funguje od začátku velmi dobře. Tahouny jsou zejména letní posily, útočné duo Lukáš Radil s Tomášem Zohornou.

„Měl jsem dost velké nejasnosti, jestli se mužstvo hned dá do kupy, hned bude fungovat. Zatím to vypadá, že s přispěním trenéra Rulíka i zapojením všech letních opor to mužstvo funguje a na českou extraligu stačí," chválí Martin Kézr z Práva a Sport.cz, který je druhým hostem ve studiu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.