Hlavní obsah

Životní večer! Kubiš se dočkal prvního hattricku v extralize

Zlín

Ve svých třiatřiceti letech se poprvé v extraligové kariéře dočkal večera, během kterého se mu podařilo nastřílet hattrick. Útočník zlínských Beranů Pavel Kubiš se tak velkou měrou podílel na výhře svého týmu 5:2 nad Litvínovem, díky čemuž se Berani vyhoupli na sedmé místo tabulky.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Výjimečný večer prožil autor hattricku Pavel Kubiš ze Zlína.

Článek

"V extralize to byl první hattrick, ale někdy jsem už určitě nějaký dal. Myslím, že to bylo asi v páté třídě, ještě v Náměšti na otevřeném stadiónu," usmíval se po životním večeru Kubiš, který s hokejem začínal v Náměšti nad Oslavou.

Zápas se hrál otevřený, jeho celek vystřelil na branku soupeře 42 střel. "Bylo tam plno šancí. Hned v první minutě jsem dal tyčku a pak mi to tam nějak napadalo. Moc nevím, co k tomu říct," uvedl zkušený útočník, který jakoby ani nevěřil tomu, že se ve čtrnácté sezóně v nejvyšší soutěži dočkal hattricku.

Velký podíl na jeho gólech měl centr Tomáš Fořt, který v utkání zaznamenal celkem čtyři asistence. "Ptal jsem se ho, jestli si hraje na tvořivého centra, jestli si myslí, že je Leška," prozradil Kubiš s úsměvem v narážce na rekordmana Petra Lešku zlínský útočník.

Tuší, že jej tento měsíc přijde v kabině hodně draho. "Víc než hodně. Vedle hattricku jsem byl i na pár zápasů kapitánem, což mi kluci pěkně spočítají," tušil Kubiš povinné výdaje.

On a jeho spoluhráči se nyní drží na skvělé vlně, z posledních osmi duelů jich vyhráli šest. "Získali jsme bonusové body z Brna a Třince, to je pro nás plus. Jinak si asi hrajeme to, co bychom chtěli a měli. V pátek jedeme do Hradce, který u nás hrál jeden z nejlepších hokejů, ale nesmíme se toho zaleknout," uzavřel Kubiš.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články