Hlavní obsah

Zlín skvělým závěrem otočil zápas s Vítkovicemi

ZLÍN

Hokejisté Zlína porazili v 11. kole extraligy Vítkovice 4:2. Domácí Berani o zisku tří bodů rozhodli ve třetí třetině, ve které vstřelili všechny své branky a dokázali zápas otočit ze stavu 1:2 na 4:2. Rozdílový gól vstřelil v 59. minutě Tomáš Sýkora, definitivně potvrdil výhru domácích při power play soutěže Bedřich Köhler.

Článek

V úvodu utkání se do výraznější šance nedokázal dostat ani jeden tým. Vítkovický obránce Kudělka měl smůlu, když v dobré pozici po vystřelení zlomil hokejku. V šesté minutě se do slibné šance dostal Húževka, kterému však na poslední chvíli vypíchl kotouč domácí obránce Míka.

Po polovině první dvacetiminutovky Strapáčovu střelu vytěsnil brankář Sedláček betonem. Na opačné straně brankáře Málka nepřekonali Leška s Důrasem. Za hosty o sobě dal vědět australský hráč Walker, jenž ale nepřesně vystřelil.

Sedláčka poté při přesilové hře prověřili Ujčík a Štefanky, gól ale nedali. Ve velké šanci přestřelil i vítkovický kapitán Burger. V závěru první třetiny se strhla menší šarvátka mezi Ondráčkem a Voráčkem, ze které vyplynula první přesilovka Zlína.

Početní výhodu domácí celek na začátku druhé třetiny nevyužil. Prostřední pasáž už byla hokejově pohlednější. Před polovinou duelu zabránil Tesařík Szturcovi ujet do brejku, když mu vypíchl kotouč. Po polovině utkání se v přesilovce ujal vedení tým Vítkovic. Z trestu obránce Míky uběhlo pouhých sedm vteřin, když se k dorážce dostal Jan Káňa.

Domácí celek srdnatě bojoval. Vlach ani Holík ale nedokázali přelstít výborného brankáře Málka. V samotném závěru druhé třetiny vyslal tvrdou střelu od modré čáry obránce Hamrlík, Málek ale puk vyrazil.

Do poslední třetiny vstoupili hráči Zlína ve změněné sestavě. Útočníka Důrase z prvního útoku vystřídal Holík. Důras tak nastupoval na led ve druhé lajně s Čajánkem a Vlachem. Tento tah se trenérovi Vlachovi vyplatil. Ve 44. minutě překonal do té doby bezchybného Málka právě Důras. V dalším průběhu hry se oba týmy střídaly v útočení. V 50. minutě v jednoduché akci vrátil vedení na stranu hostů Burger, když pohodlně dorazil puk do odkryté branky po střele Kudělky.

Ani po tomto inkasovaném gólu se Berani nepoložili a zabojovali. Odměnou jim byl vyrovnávací gól, který v 54. minutě vstřelil Ondráček. Tým Zlína povzbuzený gólem zaúřadoval v 59. minutě, když se poprvé v zápase dostal do vedení zásluhou Sýkory. V poslední minutě střelou do prázdné branky zpečetil výhru Zlína Köhler.

PSG Zlín - HC Vítkovice Steel 4:2 (0:0, 0:1, 4:1)
Branky a nahrávky: 45. Důras (Čajánek), 54. Ondráček (Honejsek), 59. T. Sýkora (Kubiš, O. Veselý), 60. Köhler (Hamrlík, Leška) - 35. J. Káňa (Štefanka, Malík), 50. Burger (Kudělka, J. Káňa). Rozhodčí: Kubuš, Müllner (oba SR) - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. Diváci: 4988.
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Linhart, Matějíček, Galvas, Míka, Lučka, Tesařík, Řezníček - Důras, Leška, Köhler - Honejsek, Čajánek, O. Veselý - Ondráček, Roman Vlach, Kubiš - Holík, T. Sýkora, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach a Turek.
Vítkovice: Málek - Malík, Kudělka, Ovčačík, Voráček, Sloboda, Trnka, Rehák, Sedlák - Ujčík, Burger, J. Káňa - Svačina, Štefanka, Szturc - Šedivý, Húževka, J. Sýkora - Pohl, Strapáč, Walker. Trenéři: Trličík a Moták.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články