Hlavní obsah

Zlín uspěl s podnětem. Disciplinárka vystavila kladenskému obránci stopku na dva zápasy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Hokejový obránce Kladna Jakub Suchánek byl disciplinární komisí extraligy potrestán zákazem startu ve dvou soutěžních utkáních za zákrok na zlínského útočníka Šimona Frömela, kterého se dopustil v nedělním 23. kole.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Marko Daňo (vlevo) z Třince a Jakub Suchánek z Kladna.

Článek

Hlavní rozhodčí Vrba s Hradilem zákrok ze 33. minuty utkání jako nedovolený nevyhodnotili, disciplinárka vedená předsedou Viktorem Ujčíkem se jím ale zpětně zabývala na základě podnětu Beranů.

„Zákrok byl veden na protivníka, který vzhledem k prodlevě po předchozím odehrání puku již nemohl být považován za hráče v držení kotouče. Na jeho zabrzdění reagoval Suchánek tak, že proti němu vystoupil, přičemž ho kolenem zasáhl do oblasti kolenních kloubů a vazů," uvedl Ujčík s tím, že se měl pískat faul kolenem.

Kromě dvouzápasové stopky, kvůli které po reprezentační pauze přijde o duely s Karlovými Vary a v Olomouci, obdržel Suchánek i finanční pokutou ve výši 10 procent měsíčního platu.

Při vynesení verdiktu Ujčík přihlédl přitom k tomu, že Suchánek byl v uplynulých dvou letech za nebezpečnou hru disciplinárně trestán, stejně jako ke skutečnosti, že Frömel při střetu neutrpěl zranění, kvůli kterému by zápas nemohl dokončit.

Reklama

Související témata: