Hlavní obsah

Zlín - Znojmo 3:2Zlínský Kollár srazil těsně před koncem Znojmo na kolena

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Demel 0 : 1
10. Nosek 1 : 1
12. Selingr 1 : 2
23. Köhler 2 : 2
58. Kollár 3 : 2

Hokejisté Zlína vyhráli v utkání 18. kola O2 extraligy nad Znojmem 3:2. Rozhodující branku vstřelil dvě a půl minuty před koncem třetí třetiny slovenský reprezentant Andrej Kollár. Hosté v zápase dvakrát vedli, ale nakonec odjeli bez bodů. Berani čekali na domácí výhru nad Znojmem od prosince 2006, neboť v loňském ročníku vyšli dvakrát naprázdno.

Článek

Zápas měl vyrovnaný průběh a opět se potvrdilo, že příliš branek ve vzájemných duelech obou soupeřů nepadá. Hned na konci první minuty byl vyloučen za držení protihráče domácí Rachůnek a Orli úvodní přesilovku po minutě využili. Od modré čáry vystřelil Rýgl a Demel šťastnou tečí kotouč usměrnil do zlínské sítě. Z počáteční sprchy se Zlín rychle vzpamatoval a dvakrát ohrozil Trvaje kapitán Balaštík. Při signalizovaném vyloučení zaútočil znovu Balaštík a Hamrlík, ale bez úspěchu.

Berani však bleskurychle využili následnou početní výhodu, neboť po osmi sekundách obránce Nosek propálil bombou od modré čáry vše, co mu stálo v cestě. Znojmo se dostalo opět do vedení, když po střele Selingra skončil kotouč za zády Biegla, který měl zakrytý výhled. Domácí opět bojovali, v šancích se ocitli Matějka a Bořuta, ale se střeleckým zakončením byli na štíru. Ještě před první sirénou mohlo Znojmo svůj těsný náskok zvýšit, ale střelu Dopity zneškodnil Biegl pravým betonem.

Od druhé třetiny nastoupil ve zlínské brance junior Sedláček, který vystřídal ne zcela zdravého Biegla. Zlínu se podařilo vyrovnat ve 23. minutě, když využil druhou početní výhodu v zápase. Prohřešek Chvátala potrestal úspěšnou tečí Galvasovy střely Köhler. Stejný hráč mohl dostat domácí poprvé do vedení, ale v polovině zápasu mířil vedle. Domácí se poté ubránili v oslabení a před druhou sirénou se mohli radovat. Zlínská elitní řada vedená Leškou uzamkla Znojmo v obranném pásmu, Trvaj byl v jednom ohni střel, nicméně střely Balaštíka a Köhlera k úspěchu nevedly.

Zlín přečkal ve třetí třetině bez újmy na skóre vyloučení Záhorovského a poté měli svěřenci trenéra Venery více ze hry. Především aktivně hrající Leškova řada znamenala pro hosty stupeň největšího nebezpečí. Sílící tlak Beranů však přinesl kýžené ovoce, neboť nejlepší hráč domácích rozhodl o třech bodech pro Zlín.

Rozhodující gól padl po chybě hostující obrany a příhru Kubiše slovenský reprezentant Kollár nekompromisně zametl do sítě. Znojmo se odhodlalo půldruhé minuty před závěrem k power play, ale body to nepřineslo. Orli bodovali v předchozích třech extraligových kolech, nyní však vyšli naprázdno a nadále se krčí na posledním místě tabulky.

RI Okna Zlín - Znojemští Orli 3:2 (1:2, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 10. Nosek (Rachůnek, Kollár), 23. Köhler (Galvas, Balaštík), 58. Kollár (Kubiš) - 2. Demel (R. Procházka, Rýgl), 12. Selingr (Dopita). Rozhodčí: Kubeš - Bryška, Chytil. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:1. Diváci: 3808.
Zlín: Biegl (21. Sedláček) - Hamrlík, Galvas, Nosek, Lučka, Míka, Kučný, Linhart, Bořuta - Balaštík, Leška, Köhler - Kubiš, Kollár, Rachůnek - Matějka, F. Čech, Andrašovský - M. Pšurný, Balán, Záhorovský. Trenéři: Venera, Vlach a Hrazdíra.
Znojmo: Trvaj - Bičánek, Štach, Mojžíš, Rýgl, J. Mrázek, Chvátal - Erat, Dopita, Selingr - J. Svoboda, R. Procházka, Demel - M. Růžička, Haman, Plášek - Kucharczyk, Meidl, Čachotský. Trenéři: Rulík a Baďouček.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice