Hlavní obsah

Zlínští hokejisté stále nemají jasno. Spolek a město se přou o post generálního manažera

Aleš FuksaSport.czPrávo

Robert Hamrla je nepřijatelným kandidátem na post generálního manažera zlínského prvoligového klubu HC Berani Zlín. Zapsaný stejnojmenný spolek se 41 procenty akcií Beranů nesouhlasí s jeho navrženým jmenováním do nejvyšší funkce, kam se ho snažilo prosadit město Zlín mající v klubu 49procentní podíl. Posledním ze tří společníků klubu je z deseti procenty PSG Zlín.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Činovníci zlínských Beranů vysvětlují současnou situaci kolem prvoligového hokejového klubu.

Článek

Město tak neprosadilo svou. Ve středu odpoledne proto svolal zapsaný spolek HC Berani Zlín tiskovou konferenci, na které jeho funkcionáři vysvětlili, proč nepodpořili případné jmenování Hamrly a stále upřednostňují svého zástupce, bývalého zlínského obránce a jednoho ze dvou nynějších jednatelů klubu Jiřího Marušáka. Dalším je za město jmenovaný Jan Štětkář. Třetí jednatel, Patrik Kamas, v klubu v této funkci nyní končí.

V minulých dnech vedení hokejového klubu rozhodovalo o postu generálního manažera. Bez výsledku. Následně přišlo město se svým kandidátem Hamrlou. Téměř hotová věc ale zkolabovala na nechuti spolupráce s tímto bývalým brankářem a nynějším podnikatelem ze strany členů spolku.

„Město oznámilo, že kandidát je Robert Hamrla, ač nezískal z komise žádný hlas. Řešilo se, jak dál. Vzešly varianty, za nás jsme navrhli Jiřího Marušáka s podporou našeho týmu, druhá varianta Robert Hamrla a poslední variantou bylo vypsání nového výběrového řízení," sdělil novinářům za HC Berani Zlín Tomáš Valášek a pokračoval: „Výsledkem jednání s radou města bylo, že trvají na Robertu Hamrlovi. Svolal jsem valnou hromadu, aby nám Robert Hamrla mohl prezentovat svou vizi, což proběhlo. Výsledkem byl jeden hlas pro, jeden proti a zbytek se zdržel. S mandátem jsem šel na mimořádnou valnou hromadu, že pokud měl být někdo v úterý jmenován, musela být stoprocentní shoda."

Vlach odkup licence nechce

Podle trenéra Rostislava Vlacha je tým připravený si místo zpět v extralize vybojovat standardní cestou, a nikoliv případným odkupem od Karlových Varů. „My hráči a trenéři potřebujeme na svou práci klid. První část letní přípravy proběhla zcela bez problému. Pro druhou část jsme ale jednoznačně potřebovali více klidu a jistotu – aby bylo jasné vedení. Hráči se sami ptají, jaká je situace. Hráči se ale chtějí o extraligu porvat v Chance lize. K tomu jsme směřovali i budování týmu před sezonou," sdělil na otázku Práva Vlach.

S Hamrlou v jednom klubu by některé ikony nechtěly působit. „Já bych odešel. Společná cesta neexistuje, protože máme rozdílné pohledy na výchovu mládeže," sdělil bývalý útočník Zlína Petr Čajánek, který se nyní věnuje právě zlínské hokejové mládeži.

Minimálně s jednou sezonou ve vedení počítá bývalý útočník Zlína Petr Leška věnující se v klubu dětem. „Jednu sezonu bych dal, přivedl jsem některé trenéry, nové hráče a nechtěl bych je nechat ve štychu. Dál bych viděl, jakým směrem by se klub ubíral."

O případném odkupu extraligy od Karlových Varů si Valášek myslí své. „I kdyby ta informace byla pravdivá, protože já jí nevěřím, jelikož se pan Hamrla i Holoubek dobře znají. Ale kdyby to byla pravda, kdo zaplatí 25 milionů? Kdo tu bude hrát? Kdo bude trénovat? Co to přinese klubu a těm hráčům, kteří tu chtějí hrát? Co kdyby po sezoně klub opět padl, nešlo by o vyhozené peníze?" ptá se Valášek.

Reklama

Související témata: