Hlavní obsah

Zvedáme se, máme teď lehčí nohy, tvrdí po výhře Komety nad Spartou Klepiš

Stejně jako v předchozím domácím duelu s Plzní přišli i v dalším extraligovém utkání se Spartou v závěru základní hrací doby o vedení, avšak proti lídrovi tabulky vydolovali v prodloužení aspoň druhý bod. Díky Muellerově trefě se Kometa radovala ve střetnutí odvěkých rivalů z vítězství 4:3.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Jakub Klepiš mohl být s výkonem svého týmu spokojen

Článek

„Byl to parádní zápas. Navzdory tomu, že se hrálo bez diváků, mu nechyběly emoce. Nás mrzí, že jsme nebrali tři body, k nimž jsme měli hodně blízko. Ale i se dvěma jsme nakonec spokojeni," tvrdí brněnský asistent Jan Zachrla.

Vadí mu ovšem, že jeho tým poté, co zvýšil na 2:0 a 3:1, pokaždé hned inkasoval. „Trochu nám to v obraně zahaprovalo, projevila se bohužel určitá nekoncentrovanost. Velká škoda, že jsme ani v jednom případě neudrželi dvoubrankové vedení déle," lituje.

Obrana Komety musela náročné utkání zvládnout s pěti beky, protože Gulaši zamířil brzy po zahajovacím buly za faul na Rouska nuceně do sprch. „Kluci se s tím vyrovnali. Občas dělali vzadu chyby, avšak vyloženě nepropadli," těší Zachrlu.

Dvěma trefami přispěl k porážce Sparty zkušený útočník Jakub Klepiš, který dostával místo zraněného Rakušana Schneidera příležitost s Holíkovou elitní formací v přesilovkách Komety.

„Po skvělé Zaťovičově přihrávce od zadního mantinelu se mně povedlo otevřít v početní převaze skóre. A gól na 3:1 jsem dal hlavně díky tomu, že na mě Valský křičel, ať zakončím, a nenahrávám mu," usmívá se Klepiš, který je známý tím, že i ve výhodných střeleckých pozicích většinou ještě hledá lépe postaveného spoluhráče.

Pořád máme na čem pracovat, ví Klepiš

Po sérii čtyř výher v řadě s papírově slabšími soupeři dokázala Kometa bodovat také s mužstvy z popředí extraligové tabulky. „S Plzní i proti Spartě jsme prokázali, že se zvedáme. Odehráli jsme se silnými celky vyrovnané partie. Oproti podzimu máme teď lehčí nohy, ale pořád je pochopitelně na čem pracovat. Je skvělé, že jsme už šestkrát za sebou bodovali, i když to nebylo pokaždé úplně naplno," přemítá Klepiš, který si pochvaluje přínos nedávných posil Zámorského a Bondry. „Oba nám hodně pomáhají," oceňuje nové parťáky.

V tabulce devátou Kometu čeká v pátek další extraligový zápas na ledě pátého Liberce. „Bude to znovu hodně těžký duel. Ale třeba se nám tam povede zvítězit už v normální hrací době," přeje si Zachrla. Na svém stadionu se Brňané představí opět v neděli, jejich soupeřem bude Hradec Králové.

Reklama

Související témata: