Hlavní obsah

Hokejisty Pardubic posílil kazašský obránce Sergijenko

Pardubice

Novou akvizicí hokejistů Pardubic se stal kazašský obránce Jurij Sergijenko. Šestadvacetiletý rodák z Öskemenu (dříve Usť-Kamenogorsk) působil v této sezoně v ruském celku Buran Voroněž ve Vyšší lize a má na kontě 273 zápasů v Kontinentální lize.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Hokejisté Pardubic se radují z extraligové branky. Ty další už by v jejich dresu měl slavit i Jurij Sergijenko.

Článek

"Rozhodli jsme se pro závěr sezony doplnit tým o Jurije. Z možností, které jsme zvažovali, jsme se rozhodli pro Jurije, pro něhož hovoří jeho styl hry a komplexnost. Máme na něho dobré reference a věříme, že nám v naší situaci, kdy máme dlouhodobě zraněné dva obránce, pomůže," řekl klubovému webu Dynama sportovní ředitel Dušan Salfický.

Sergijenko už v pátek sledoval v Pardubicích duel 41. kola extraligy, v kterém třetí celek tabulky zdolal předposlední Kladno 4:3 v prodloužení. Do přípravy se zapojí s týmem dnes. V této sezoně si připsal v dresu Voroněže ve 24 zápasech 12 bodů za gól a 11 asistencí.

Bývalý mládežnický reprezentant Kazachstánu vystřídal od roku 2015 až do loňska v KHL barvy CSKA Moskva, Nižního Novgorodu, Spartaku Moskva, Novosibirsku, Ufy, Čeljabinsku a Chabarovsku. Ve 273 utkáních včetně play off si připsal 54 bodů za 15 gólů a 39 přihrávek.

Reklama

Související témata: