Hlavní obsah

Hokejové Kladno má před sezonou jasný cíl: Vyhnout se baráži

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V posledních dvou sezonách zachraňovalo Kladno svou účast v hokejové extralize v baráži. Té se teď chtějí Rytíři vyhnout a za cíl si dávají alespoň předkolo play off. Shodly se na tom největší opory Středočechů Tomáš Plekanec a Michael Frolík na předsezonní autogramiádě týmu na kladenském Sletišti. Tam se představil téměř kompletní kádr vyjma Jaromíra Jágra.

Foto: Michal Sobotka, Sport.cz

Předsezonní autogramiády kladenských hokejistů se zúčastnil i Tomáš Plekanec

Článek

I přes absenci šéfa klubu se podpisová akce Rytířů protáhla na hodinu a půl. Hlavní hvězdou Kladna bude v letošní sezoně opět Tomáš Plekanec. Třetí nejproduktivnější hráč minulé sezony už ale nechce opakovat scénář z minulých dvou ročníků, kdy se Středočeši zachraňovali až v prolínací soutěži.

„Cílem pro nás nemůže být nic jiného než vyhnout se baráži a pokusit se udělat předkolo play off. Tam se může stát cokoli,“ uvedl 40letý Plekanec. Zatím není jisté, zda bude Kladno tento cíl plnit také s Jágrem na ledě.

Zajímavou posilu přesto Rytíři ve svém klubu přivítali. Poprvé od roku 2006 si dres mateřského celku přetáhne přes hlavu Michael Frolík. Otázkou je, zda bude Rytířům k dispozici už v úvodním duelu na ledě Olomouci (pátek). Frolíka totiž trápí svalové zranění, kvůli kterému naposledy hrál přípravný duel na konci srpna se Slavií.

„V pondělí jdu na doktorem, snad od něj dostanu zelenou. Nemělo by to být nic vážného,“ uvedl 35letý útočník, který v přípravě stihl odehrát dva zápasy, ve kterých si připsal tři body za gól a dvě asistence.

Středočechům se ale předsezonní zápasy moc nevydařily. Vyhráli jen třikrát z devíti pokusů a proti extraligovým klubům měli bilanci 0-5. „Ještě jsme nehráli ani jeden zápas v plné sestavě, protože byl pořád někdo zraněný, takže ještě ani nevíme, jací budeme v plné sestavě. Chce být brusliví a nepříjemní,“ řekl trenér Otakar Vejvoda.

Foto: Roman Mareš/Rytíři Kladno

Dresy, ve kterých bude hrát Kladno extraligu

Ten se nejen v duelu s Olomoucí bude muset obejít bez mladého forvarda Matyáše Filipa. Ten se na podpisové akci Rytířů sice ukázal, ale s nohou v „gypsu“.

Reklama