Hlavní obsah

Hokejový brankář Bartošák i útočník Jašek budou pokračovat v Lahti

Hokejový brankář Patrik Bartošák i útočník Lukáš Jašek budou i nadále hrát ve Finsku za Lahti. Severský klub na svém oficiálním webu oznámil, že čeští reprezentanti podepsali s Pelicans nové smlouvy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Patrik Bartošák na tréninku české hokejové reprezentace.

Článek

Devětadvacetiletý Bartošák působil v Lahti v minulé sezoně. Před začátkem aktuálního ročníku se přesunul do Chabarovsku v KHL, ale po únorových olympijských hrách se vrátil do Finska a opět se stal brankářskou jedničkou týmu.

"Je skvělé, že u nás pokračuje. Potvrzoval, že patří mezi elitní brankáře, a v každém zápase, do kterého nastoupili, patřil mezi naše klíčové hráče. Je to skvělá osobnost a skvělý brankář," uvedl trenér Tommi Niemelä.

Odchovanec Kopřivnice, který v Česku chytal za Vítkovice a Třinec, po návratu z KHL odchytal v základní části 13 zápasů s úspěšností 92,6 procenta a průměrem 1,70 inkasované branky na utkání. Dobré statistiky měl i v play off, Lahti ale prohrálo hned v osmifinále 1:2 na zápasy s KooKoo, za které chytal Nick Malík.

Čtyřiadvacetiletý Jašek přišel do Lahti loni ze zámoří, kde se tři roky neúspěšně snažil prosadit do kádru Vancouveru. Působil ale jen na farmě v týmu Utica Comets. Začátek předešlé sezony strávil v extraligovém Třinci.

"Jašek přišel do Finska udělat další krok v kariéře a celou sezonu dokazoval, že je jedním z nejlepších centrů v soutěži. Jeho útočné schopnosti jsou neuvěřitelné. Je hbitý, šikovný s pukem a má velkou touhu se rozvíjet a zlepšovat," řekl Niemelä.

Odchovanec Třince, jenž hrál extraligu i za Liberec, nasbíral ve Finsku v 54 zápasech základní části 51 bodů za 13 branek a 38 asistencí. V kanadském bodování soutěže skončil třetí. V play off poté přidal jednu asistenci ve třech duelech.

"Sám Lukáš cítí, že jsme na začátku naší společné cesty. V průběhu sezony jsme si vybudovali dobrý vztah a i on věří, že v příští sezoně udělá ve své hře velký pokrok. Jde si dál za svým snem v NHL," dodal kouč Niemelä.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec