Hlavní obsah

Hráči NHL se vrátí pod olympijské kruhy v Miláně 2026

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Už je to deset let od doby, kdy se na zimních olympijských hrách naposledy představili hráči NHL. Za dva roky v Itálii se to ale změní. Šéf NHL Gary Bettman v pátek ohlásil návrat nejlepších hokejistů na olympijskou scénu. A to dokonce i pro rok 2030.

Foto: Profimedia.cz

Turnaj největších hvězd pod pěti kruhy bude za dva roky v Miláně

Článek

Hráči z NHL mohli své země naposledy reprezentovat na olympijských hrách v Soči v roce 2014. Zvítězila Kanada, kterou do boje vedl Sidney Crosby. Ve finále porazila Švédsko 3:0. Nezapomenutelným okamžikem ale byly také nájezdy v základní skupině mezi Spojenými státy a Ruskem, kde Američan TJ Oshie proměnil tři ze šesti pokusů.

To vše už je ale deset let zpátky. V Miláně se největší hvězdy představí tedy po dvanácti letech. „Oficiálně oznamujeme, že hráči NHL se zúčastní zimních olympijských her 2026 a 2030,“ uvedl v pátek podvečer Bettman.

S největšími hvězdami by tak v Itálii mohl kalkulovat i český tým. Góly Davida Pastrňáka by se mu pod pěti kruhy určitě hodily.

Jak oznámil Bettman, nejlepší hráči světa se představí také na olympijských hrách v roce 2030. U těch zatím není známo, kde se budou konat. Hlasovat se bude až v létě letošního roku. Největším favoritem na uspořádání Her v roce 2030 je však Francie.

„Návrat hráčů z NHL na olympijské hry je pro lední hokej zlomový. Podařilo se nám vyjednat dlouhodobý a udržitelný konsenzus. Jsme z toho nadšení a už se těšíme, až na příštích dvou olympijských hrách uvidíme ten nejlepší hokej,“ nechal se slyšet šéf Mezinárodního svazu ledního hokeje Luc Tardiff.

„Fanoušci po celém světě dlouho volali po setkání nejlepších hráčů pod pěti kruhy. Nyní budou moci konečně vidět své oblíbené hráče, jak společně reprezentují své země,“ dodal šéf hráčské asociace NHLPA Marty Walsh.

Reklama

  1 : 4 Slovensko - Česko 1 : 4 dohráno
20240427T14 : 00:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Švédsko - Česko dnes 14 : 00
20240428T14 : 00:00+0200
Švédsko vs. Česko
Švédsko vs. Česko
Švédsko
Česko
  Pardubice - Třinec dnes 19 : 00
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články