Hlavní obsah

Hudáčka se zastal předseda slovenského parlamentu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na stranu brankáře Júliuse Hudáčka se postavil předseda slovenského parlamentu a nadějný kandidát na slovenského prezidenta Peter Pellegrini. „Rozhodl se odejít z ruské ligy, ale ve snaze dohodnout se na působení v české lize byl vystavený bezprecedentním útokům a obviňování z podpory ruské agrese. Prosím, neničme životy nevinných lidí, kteří nemají nic společné s tímto válečným konfliktem,“ řekl Pellegrini na videu zveřejněném na sociální síti.

Foto: David Taneček, ČTK

Brankář Július Hudáček v dresu Kladna.

Článek

„Júlie, vám vzkazuji, že budu vždy stát na straně nevinných lidí a vždy budu chránit naši zemi. Prosím, abyste všem těm lidem, kteří vás nesmyslně a pokrytecky obviňují, prominul,“ uvedl Pellegrini.

„Všichni mě znáte jako člověka, který odsuzuje jakékoli násilí. Jsem proti jakékoli válce jako formě řešení konfliktu, a důrazně odsuzuji i válečný konflikt na Ukrajině,“ zdůraznil Pellegrini. Předseda slovenského parlamentu konstatoval, že je neskutečné, v jaké době žijeme. „Přestali jsme hledat míru pro realitu, nevážíme si životů lidí, ale jsme je schopni nejen zbraněmi, ale i slovy bezprecedentně ničit,“ tvrdí Pellegrini.

Předseda parlamentu upozornil, že ruští hokejisté hrají bez omezení v nejprestižnější lize světa, v kanadsko-americké NHL. „Ano, žijeme v pokrytecké době, když v NHL může hrát Rus, ale v KHL nemůže hrát Slovák. A pokud hraje, tak skončil,“ konstatoval Pellegrini.

Pozastavil se nad tím, že podle některých lidí by neměl ani reprezentovat Slovensko. „Je to neupřímné, je to pokrytecké. Nikoho nenapadne, že by Spojené státy podporovaly ruskou agresi, ale letos hraje v NHL přes padesát Rusů,“ upozornil Pellegrini.

Reklama

Související témata:
  0 : 2 Česko - Švédsko 0 : 2 dohráno
20240504T16 : 00:00+0200
Česko vs. Švédsko
Česko vs. Švédsko
Česko
Švédsko
  Česko - Švýcarsko dnes 16 : 00
20240505T16 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.