Hlavní obsah

Kočkopsa z talenta nechtějí. Už bych se raději vrátil do obrany, přiznává Galvas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velká marodka pod Ještědem posunula talentovaného obránce Bílých Tygrů Tomáše Galvase do útoku. Na křídle odehrál poslední dva zápasy. V úterý proti Třinci by se měl již opět objevit v defenzivě. „Nechceme z něj udělat kočkopsa,“ říká liberecký kouč Filip Pešán.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Bílí Tygři Liberec vs. Mountfield HK 5:4Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Jeho táta Lukáš byl obráncem a hlavně bránit má v popisu práce i jeho bratr Jakub, nyní v Malmö. Bekem je i Tomáš Galvas, zaválet však univerzál umí i jako forvard. Už když na konci září po přestupu z Olomouce na sever v libereckém dresu debutoval, blýskl se hned gólem po krásné akci.

„Jeho choutky mají útočný charakter, proto jsme se rozhodli při absenci tolika útočníků, a jelikož nechceme úplně zdemolovat juniorku, že není nic lepšího než vyzkoušet Tomáše i v útoku. Nemá to mladý kluk jednoduchý, ale samozřejmě mu nechceme úplně uškodit a udělat z něj kočkopsa,“ vysvětlil liberecký trenér Filip Pešán.

Když bílým šelmám v pátek v útoku chyběl zraněný Flynn, Hawryluk i Birner, v Mladé Boleslavi postavil na křídlo třetí formace právě 17letého beka. „Trenér se mě zeptal, jestli nechci do útoku. Samozřejmě jsem to přijmul, chci pomoci týmu, jak jen můžu. Jsem rád, že můžu hrát vůbec někde a beru i post útočníka,“ vysvětlil s úsměvem Galvas, jenž se na osmigólové demolici Bruslařů podílel pěknou asistencí při sedmém Klímově gólu.

„Už minulou sezonu jsem v útoku občas hrával, byť jen v mládežnických kategoriích. Samozřejmě je to jiné, než když jste v obraně, ale nějaký problém jsem s tím neměl,“ přiznal mládežnický reprezentant, což potvrdil i v dalším duelu s Hradcem Králové, proti kterému nastupoval na křídle ve čtvrté formaci a pomohl k triumfu 5:4.

„V útoku musím víc bruslit a víc napadat, jsou tam silnější hráči a v obraně se zase musím víc věnovat prostoru před brankou, jsou to prostě rozdílné posty,“ porovnal. „V útoku je to dobré, ale v obraně je to samozřejmě lepší. Raději bych se už vrátil do obrany,“ připustil však Galvas.

Za Bílé Tygry odehrál deset zápasů s průměrným ice-timem 10:42 a s pěti kladnými body v plus/minus statistice. „Na dva duely jsme ho využili v útoku a dál budeme hodně opatrní v jeho nasazování,“ uzavřel Pešán. V úterý Bílí Tygři hostí Třinec.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: BK Mladá Boleslav vs. Bílí Tygři Liberec 0:8Video: Tipsport Extraliga / BPA

Reklama

  Česko - Slovensko dnes 13 : 45
20240502T13 : 45:00+0200
Česko vs. Slovensko
Česko vs. Slovensko
Česko
Slovensko
  Česko - Finsko dnes 18 : 00
20240502T18 : 00:00+0200
Česko vs. Finsko
Česko vs. Finsko
Česko
Finsko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.