Hlavní obsah

Atlant v duelu s Jaroslavlí "šlápl na hrábě", píše ruský tisk

MOSKVA

Jako "šlápnutí na hrábě" komentují ruské listy čtvrteční duel hokejistů Atlantu Mytišči s Jaroslavlí, která podruhé dokázala odvrátit hrozbu vyřazení v semifinále KHL a snížila stav série na 2:3. Deníky shodně zdůrazňují, že Lokomotiv dělilo od vypadnutí z boje o Gagarinův pohár pouhých pět vteřin, ale nakonec získal velice důležité vítězství.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Hokejový Atlantu trenér Miloš Říha.

Článek

Svěřenci trenéra Miloše Říhy z Mytiščí měli zápas v Jaroslavli velmi dobře rozehraný a ještě deset minut před koncem třetí třetiny vedli 2:0. Ale v 51. minutě vykřesal naději pro tým Vladimíra Vůjtka snížením Ivan Tkačenko a vyrovnání pak Lokomotiv dosáhl při závěrečné hře bez brankáře, kdy měl navíc přesilovku. A po deseti minutách prodloužení ukončil utkání po vynikající individuální akci Tkačenko.

"Taková vítězství jako to, kterého dosáhl Lokomotiv, bývají v play off často rozhodující. Stává se, že dávají křídla týmu, který se zachránil, ačkoliv už visel nad propastí a soupeř se už chystal slavit úspěch," upozornil Kommersant.

"Vůjtka zachraňuje stará garda," usoudil Sport-Express. Podle listu Jaroslavl i na domácím ledu trápily tradiční problémy se zdlouhavým přechodem z vlastní třetiny do útoku, zatímco Atlant se v Povolží cítil "jako ryba ve vodě".

Domácí železničáři ledva přežívali, avšak Atlant nedokázal nabídnuté superšance využít. A tak v závěrečné třetině, podobající se svérázné šachové partii, dokázal domácí tým vzchopit Tkačenko, který zařídil i vítězství v prodloužení svým velkolepým únikem, napsal Sport-Express.

Sovětskij sport míní, že Atlant nyní prožívá stejný test odolnosti, jaký zažil už ve čtvrtfinále. Stejně jako ve čtvrtém zápase s Petrohradem opět pustil vyrovnávací gól do své branky jen okamžik před závěrečnou sirénou, aby pak v prodloužení opět inkasoval.

Atlant prý předvádí umnější hru

Atlant má sice podle komentátora ve své sestavě nemálo slabin, ale celkově předvádí mnohem umnější hru než Lokomotiv a dění na ledě má natolik pod kontrolou, že se až zdá, že soupeři bruslí v poutech. "Kdo ještě dokáže tak jako Říha maskovat, že sestava neodpovídá plně požadavkům dne?" táže se autor.

Naopak Lokomotiv prý představoval zklamání - sice jako by dosáhl přelomu v sérii, ale hrál chaoticky a zmateně, ve své třetině se dopouštěl ještě více chyb než obvykle a propadl by, kdyby tým nezachránil "drahocenný" Tkačenko. Takový hráč podle listu Atlantu zkrátka chybí.

"Atlant by si více zasloužil tuto sérii vyhrát. Ale Lokomotiv se pro Říhu jeví začarovaným - hraje proti němu čtvrtou sérii (dvě za Mytišči, dvě se Spartakem Moskva), ale stále se mu nijak nedaří," uzavřel Sovětskij sport.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články